Nem kell a teherforgalom

2011. március 31., csütörtök, Közélet

A megyei tanács sürgős teendői között szerepel a Kovászna–Kommandó útszakasz aszfaltozása, de egyelőre nem látják, honnan lesz pénz a munkálatra – jelentette ki Tamás Sándor megyeitanács-elnök az orbaiszéki polgármesterek kommandói találkozóján. Traian Băsescu államelnök is tett ígéretet az aszfaltozásra, ám mindenekelőtt a teherforgalom elterelését kell megoldani – hangzott el.

Az útszakaszon túlsúlyos, farakományokat szállító járművek is közlekednek, ezek tönkretennék a leöntött aszfaltot. A meredekebb szakaszon az aszfalt se nyáron, se télen nem állná az ilyen megterhelést – mondta Kocsis Béla kommandói polgármester. Ráadásul a fakitermelő cégek az út felületét használják a kivágott fák elsődleges feldolgozására, raktározására és rakodására. Ez külön gond jelen pillanatban is, s bár a megyei besorolású úton e tevékenység tilos, eddig még senkit nem büntettek érte.
A teherforgalom elterelésére a Kommandó–Papolc útszakasz lenne a megfelelő megoldás – hangzott el. Ezzel azonban nem ért egyet Kis József zágoni polgármester. Erre az útszakaszra egymillió eurós nagyságrendű pályázatot nyert a zágoni önkormányzat. Az úttest újjáépítése mellett hidak, átereszek készülnek, ezeket mind veszélyeztetné a teherforgalom. Ugyan­csak veszélyben lenne a Pa­polc belterületén nemrég öntött aszfaltszőnyeg. A papolciak nem kérnek a kommandói teherforgalomból – hangsúlyozta a polgármester.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki a legfőbb hibás a kormányválságért?


eredmények
szavazatok száma 956
szavazógép
2011-03-31: Közélet - Hecser László:

Születendő címereinkről

Erdélyi közigazgatási címerek címmel értekezett lapunk munkatársa, Szekeres Attila István heraldikus kedd este Erdővidék Múzeumá­ban, ahol címerkiállítását is megnyitották.
2011-03-31: Közélet - :

Állampolgársági iroda Baróton

Az egyszerűsített honosítás ügyintézését segítő irodát avatott tegnap a Magyar Polgári Párt baróti szervezete.