Díjak sikertörténetekért

2007. október 17., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Tizennegyedik alkalommal készítette el a megye cégeinek rangsorolását a kereskedelmi és iparkamara (a tavalyi eredmények számbavételével), és pénteken 15 órától díjátadó ünnepséget tart Sepsiszentgyörgyön a Park vendéglőben.

A szokásos ágazatonkénti rangsorolás mellett idén három új területen osztanak oklevelet: az év beruházójának, szupermarketjének, illetve nemzetközi sikertörténetet felmutató vállalkozásának. Környezetvédelmi elkötelezettségért második alkalommal tüntetnek ki cégeket, s folytatják a kreatív, exportáló, illetve turisztikai cégek megkülönböztetett figyelemben részesítését. A szupermarketdíjat például az az áruház viszi el, melynek fontos volt, hogy polcain háromszéki termékek is helyet kapjanak.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1218
szavazógép
2007-10-17: Pénz, piac, vállalkozás - Incze Ibolya:

Jegybanki aggodalmak

Mugur Isărescu, a Román Nemzeti Bank kormányzója hétfőn a hivatalosságok segítségét kérte az infláció visszaszorí­tá­sában. Bukaresti sajtótájékoztatóján kifejtette: a jegybank monetáris politikája ehhez nem elegendő, társulnia kell hozzá az adó- és szerkezetátalakítási politikának is.
2007-10-17: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Hírbörze

Négymilliárd fölött
Az idei első nyolc hónapban Romániában 4,059 milliárd dollár volt a közvetlen külföldi tőkebefektetések (FDI) értéke, ez az összeg a folyó fizetési mérleg hiányának mintegy negyven százaléka. Az első hét hónapban a külföldi tőkebefektetés 3,472 milliárd eurót tett ki, a gazdasági miniszter az év végére mintegy 7 milliárd eurót vár.