Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Kötelező zöldövezet minden településen

2007. október 19., péntek, Közélet

Három éven belül fejenként húsz, hat év múlva pedig 26 négyzetméternyi zöldövezetet kell létrehozni az ország minden településén — jelentette be Korodi Attila környezetvédelmi miniszter.

A rendelkezést sürgősségi kormányrendelet szabályozza: kötelezővé teszi az új zöldövezetek és parkok létrehozását, a meglévők rendbetételét, és főképp megtiltja utóbbiak felszámolását. Az Európai Unióban az egy lakosra eső zöldövezet aránya eléri a 26 négyzetméter/főt. A Nemzetközi Egészségügyi Szervezet javaslata szerint majdnem kétszer ennyi, fejenként 50 négyzetméter lenne kívánatos. A hazai állapotokról csak annyit közölt Korodi, hogy a zöldövezetek aránya igen alacsony szinten van.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 906
szavazógép
2007-10-19: Közélet - x:

A vegyes választási rendszer jöhet

Az RMDSZ egyetért azzal, hogy a kormány felelősséget vállaljon a vegyes választási rendszerért, amelyben a parlamenti mandátumok felét egyéni körzetes választással lehessen elfoglalni, a másik felét pedig listás szavazással — nyilatkozta tegnap Kelemen Hunor, az RMDSZ ügyvezető elnöke.
2007-10-19: Közélet - x:

A decentralizáció eszköze

Az elektronikus kormányzat hatékonyságát mutatta be a tegnap másodszor megszervezett Romániai Adminisztráció Fórumon Winkler Gyula távközlési és informatikai miniszter.