Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

A decentralizáció eszköze

2007. október 19., péntek, Közélet

Az elektronikus kormányzat hatékonyságát mutatta be a tegnap másodszor megszervezett Romániai Adminisztráció Fórumon Winkler Gyula távközlési és informatikai miniszter.

Az e-kormányzat bevezetését európai és hazai szinten is szorgalmazzák, de nem önmagában cél, csak egy eszköz, amellyel hatékony, átlátható szolgáltatásokat biztosíthatunk helyi és központi szinten. Fontos az átjárhatóság is ebben a rendszerben, amely meggyorsítja a feladatok elvégzésének idejét. Az egyik legnagyobb gond a rendszer kialakításában éppen az, hogy önálló, kisebb hálózatokat úgy hoztak létre, hogy nem gondoltak a továbbfejlesztésre — fejtegette. Winkler közölte: a Strukturális Alapokból az informatikai fejlesztésekre szánt keret eléri a 383 millió eurót, ez az idei GDP fél százalékát jelenti. A minisztérium szakmai tanácsadást biztosít a pályázóknak.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1134
szavazógép
2007-10-19: Közélet - x:

Kötelező zöldövezet minden településen

Három éven belül fejenként húsz, hat év múlva pedig 26 négyzetméternyi zöldövezetet kell létrehozni az ország minden településén — jelentette be Korodi Attila környezetvédelmi miniszter.
2007-10-19: Belföld - x:

Hírsaláta

A TÖRTÉNELMI RÉGIÓKAT KELL VISSZAÁLLÍTANI. A Pro Europa Liga (PEL) dicséretesnek tartja, hogy a hazai pártok közül az RMDSZ elsőként és komolyan foglalkozik az ország régióinak újraalakításával, ám nem tartja szerencsésnek a szövetség elképzelését.