Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

SepsiszentgyörgyElkészült a városközpont rendezési terve

2007. október 19., péntek, Közélet

Hosszú éveknek kellett eltelniük ahhoz, hogy Sepsiszentgyörgy városközpontjának részleges rendezési terve elkészülhessen, ám most végre papírra kerültek a rajzok, ütközhetnek a vélemények — jelentette be Albert Álmos polgármester.

A hamarosan nyilvánosságra kerülő elképzelésben elővették azt a több évtizede született, ám akkoriban elvetett tervet, hogy a központi tömb belső udvarait összekössék, átjárókká, belső sétálóutcákká alakítva, különféle boltok, kávézók, cukrászdák kapnának benne helyet, illetve néhol parkolókat is kiképeznének. A terv kivitelezése jó néhány akadályba ütközik, például a jelenlegi postaépület udvarát mindaddig nem lehet összevágni a vérközpont melletti térrel, míg a posta kérdése meg nem oldódik, azaz más épületbe nem költözik. Az engedély nélküli garázsok és tyúkketrecek eltávolítása azután már nem jelent gondot — véli a polgármester. Ebben a belső térben egyébként parkoló kialakítása szerepel. A városközpont rendezési terve a legtágabb közügy lévén, a rajzokat jövő héttől a városháza ablakában teszik közszemlére, javaslatokat, hozzászólásokat az eddig kialakult elképzeléshez írásban, elektronikus módon is elfogadnak, és a harmincnapos kifüggesztést követően közmeghallgatást is szerveznek.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1132
szavazógép
2007-10-19: Közélet - Mózes László:

Külföldi hírek

Következtes lesz a rendőrség
A rendőrség arányosan, következetesen és törvényesen fog fellépni azokkal szemben, akik az október 23-i ünnep megzavarására készülnek ― jelentette ki Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya.
2007-10-19: Közélet - Hecser László:

Iskolabővítési, -építési tervek (Barót)

Barót város tanácsa legutóbbi ülésén letárgyalta a múlt hét elején az RMDSZ-es képviselők által elvi kifogások miatt leszavazott napirendet. A szövetség képviselői most vita nélkül bólintottak rá még az iskolabővítési és -építési gazdasági és műszaki tervekre is.