Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

BarótIskolabővítési, -építési tervek

2007. október 19., péntek, Közélet

Barót város tanácsa legutóbbi ülésén letárgyalta a múlt hét elején az RMDSZ-es képviselők által elvi kifogások miatt leszavazott napirendet. A szövetség képviselői most vita nélkül bólintottak rá még az iskolabővítési és -építési gazdasági és műszaki tervekre is.

Nagy István polgármester nem titkolta örömét, hiszen a húsz tanterem, négy szaktanterem, olvasóterem, könyvtár, négy műhely, étkezde és ifjúsági terem, illetve a tanárok részére épülő tíz egyszobás, összkomfortos szolgálati lakás jórészt megoldja a gondokat. Jelen pillanatban az ingatlanok használatáért magánszemélyeknek és a katolikus egyháznak is bért fizet az önkormányzat, viszont ha elkészül a Baróti Szabó Dávid Középiskolának helyet adó új épület, a felszabaduló ingatlanokat ésszerűbben lehet majd kihasználni. A polgármesteri hivatal melletti, Rózsa téri épületből a kisiskolások átköltöznének a régi iskolába, helyükben pedig a város intézményeinek egyike kapna helyet.

Az elektronikus árverésre való bejegyzés már megtörtént, így minden bizonnyal még idén sort kerítenek a szerződés aláírására, melynek időpontjától számított két éven belül a vállalkozónak az új épületet át kellene adnia. Nagy István szerint ez akár három évbe is telhet, hiszen a munka menete elsősorban attól függ, hogy a minisztérium mennyiben tesz eleget vállalásainak, átutalja-e időben a munka ellenértékét.

A befektetésre váró közel 24 millió lejből idén 2,3 millió lejt költenek el.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1226
szavazógép
2007-10-19: Közélet - Váry O. Péter:

Elkészült a városközpont rendezési terve (Sepsiszentgyörgy)

Hosszú éveknek kellett eltelniük ahhoz, hogy Sepsiszentgyörgy városközpontjának részleges rendezési terve elkészülhessen, ám most végre papírra kerültek a rajzok, ütközhetnek a vélemények — jelentette be Albert Álmos polgármester.
2007-10-19: Közélet - Váry O. Péter:

Kormánypénz a színháznak

Csütörtöki ülésén a kormány ötszázezer lejt szavazott meg a Tamási Áron Színháznak épületjavításra és a működési költségek fedezésére.