Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Kormánypénz a színháznak

2007. október 19., péntek, Közélet

Csütörtöki ülésén a kormány ötszázezer lejt szavazott meg a Tamási Áron Színháznak épületjavításra és a működési költségek fedezésére.

A színházépület régóta ázik, tetőszerkezete is javításra szorul, no meg belső felújítása is igencsak időszerűvé vált. Az intézmény többször próbálkozott a kulturális minisztériumnál pénzt szerezni épületjavításra, ám a tárca csak a nemzeti színházakat támogatta. Most RMDSZ-lobbi következtében ítélte meg a kormány a félmilliót.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a magyar feliratok lefestéséről több székelyföldi településen?
eredmények
szavazatok száma 674
szavazógép
2007-10-19: Közélet - Hecser László:

Iskolabővítési, -építési tervek (Barót)

Barót város tanácsa legutóbbi ülésén letárgyalta a múlt hét elején az RMDSZ-es képviselők által elvi kifogások miatt leszavazott napirendet. A szövetség képviselői most vita nélkül bólintottak rá még az iskolabővítési és -építési gazdasági és műszaki tervekre is.
2007-10-19: Közélet - Szekeres Attila:

Fújatnak a rendőrök

Az országos rendőr-főkapitányság újabban tematikus akciókat szervez. Szeptemberben a felelőtlen gyalogosok megregulázása volt a cél, e hónapban az ittas gépkocsivezetők kiszűrése s a megelőző figyelmeztetések, hogy szeszes ital fogyasztása után ne üljenek volánhoz az emberek.