Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Kézdivásárhely területfejlesztési terve

2007. október 20., szombat, Közélet

A céhes város hosszú távú területfejlesztési terve már évek óta foglalkoztatja a városvezetést. A téma Románia EU-s csatlakozása után még időszerűbbé vált, hiszen az Európai Unióban minden városnak rendelkeznie kell ilyennel.

Kézdivásárhely településfejlesztési koncepciójának kidolgozására a Regioconsult Kft. és partnere, a TeTT (Területi és Térségi Tervezés) Consult Kft. kapott megbízatást. Első szakaszban a két cég szakemberei interjúkat készítettek a helyi önkormányzat képviselőivel, második szakaszban pedig a lakosság véleményét kérik ki. Ezt követően a város köztiszteletnek örvendő személyiségeivel beszélgetnek el a város jövőjét illető elképzeléseikről. Utolsó lépésként telefonon is kikérik a lakosság véleményét. Az eddigi felmérések szerint a turizmusban rejlik a legnagyobb lehetőség, amit minden eszközzel támogatni, ösztönözni kell. A területfejlesztési terv elkészítése után Kézdivásárhely EU-s és hazai pályázatokból jelentős pénzforrásokhoz juthat.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 264
szavazógép
2007-10-20: Közélet - Kisgyörgy Zoltán:

Értékmentés Árapatakon

Megkezdték a református műemlék templom hosszabb időre tervezett javítását-mentését.
2007-10-20: Közélet - x:

Jogainkat és méltóságunkat

A romániai magyarságnak vissza kell szereznie azt, amit a történelem során elvettek tőle, vagyis az anyagi javait, a jogait, a méltóságérzetét és az együttlétet a magyar nemzettel — fejtette ki tegnap Csíkszeredában Markó Béla RMDSZ-elnök.