Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Patthelyzetben a mamuttömbház kimenekített lakói

2007. október 20., szombat, Közélet
Befejeződött a tavaly márciusban kiégett sepsiszentgyörgyi mamuttömbház szerkezeti megerősítése, a munkálatok miatt a két szintről kimenekített lakók mégsem költözhetnek vissza egykori otthonukba.

Patthelyzet alakult ki ugyanis, a szerkezeti megerősítésre még csak-csak ki lehetett a kormánytól csikarni a szükséges pénzösszeget, és be is lehetett jogilag sorolni valahová, ám a belső munkálatokra sem pénz, sem törvényes fedezet: a renoválásra szoruló lakások ugyanis magántulajdonok. Másrészről az országos lakásügynökség által épített tömbházba átmenekített lakóknak csak ideiglenes otthona lehet a mostani, onnan előbb-utóbb ki kell költözniük. Albert Álmos polgármester nem látja a kiutat ebből a helyzetből, melyet rá­adásul az tesz teljesen reménytelenné, hogy a hivatalos bírósági döntés szerint a tüzet nem szándékosan okozta Harrington Szántó Anikó, a történtekért felelősségre nem vonható. S mert a lakásokra biztosítást nem kötöttek, a polgármester szerint káruk felhajtására egyetlen lehetőségük marad: civil pert indítani — amitől viszont a kárvallottak ódzkodnak, merthogy hosszadalmas, a végtelenségig nyújtható, meg igencsak költséges is. Marad tehát a teljes bizonytalanság, az önkormányzat, az állam nem ruházhat be magántulajdonba, a kiégett tömbházból kimenekített lakók ugyanolyan állapotban szeretnék visszakapni otthonaikat, mint a tűzeset előtt, az országos lakásügynökség által épített tömbházban kiutalt lakásaikba nagyon beköltöznének már a bérlők... és ahogy az idő telik, a létbizonytalanság mindannyiuknak felőrli idegeit, rámegy egy élet munkája után az egészségük is.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 937
szavazógép
2007-10-20: Belföld - x:

Hírsaláta

AZ ELLENÁLLÁS DÍJA. Miközben a volt szekustisztek 30—70 millió régi lejes nyugdíjat élveznek, Doina Cornea volt egyetemi előadó tanárnak, a kommunista rezsimmel nyíltan szembeforduló kolozsvári tanárnőnek havi tízmillió régi lej a nyugdíja. (Evenimentul zilei)
2007-10-20: Közélet - Szekeres Attila:

Hol az igazság?

A lapunk csütörtöki számában Halál a közúton címmel megjelent cikkben említettük a múlt szombat esti sepsibükszádi gázolást. Az áldozat családja tegnap a közlekedésrendészeten érdeklődött, ám mindössze annyi választ kapott, hogy a kivizsgálás még folyamatban.