Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Kitüntetett pedagógusok és diákok

2007. október 20., szombat, Közélet
Hat háromszéki pedagógus életműdíjat, három diák tanulmányi kitüntetést vesz ma át a szovátai Teleki Oktatási Központban.

Az Ezüst gyopár-díjat kétévente ítéli oda a Romániai Magyar Pedagógusszövetség, a Mákvirág-díjat évente kapják olyan középiskolások, akik az elmúlt tanévben jó eredménnyel végeztek, különböző versenyekről díjakat hoztak, illetve aktívan vettek részt a diákéletben, az iskolán kívüli csoportos tevékenységeken. A negyedik alkalommal kiosztásra kerülő Ezüst gyopár-díjat megyénkből Bajcsi Ildikó kézdivásárhelyi matematika szakos tanár, Fábián Márta kovásznai óvónő, Kerekes Simon kézdivásárhelyi tanító, Keresztes László sepsiszentgyörgyi testnevelő szakos tanár, Máthé Dénes sepsiszentgyörgyi biológia szakos tanár és Tatár Zsuzsanna baróti magyar szakos tanár kapja. Mákvirág-díjra tizenöt háromszéki tanuló pályázott, a pedagógusszövetség hármat jelölt kitüntetésre: Iochom Zsoltot (kézdivásárhelyi Református Kollégium), Szerző Pétert (sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium) és Szőcs Csongort (kézdivásárhelyi Nagy Mózes Líceum), akik a díj mellett a héten háromnapos jutalomtáborban vettek részt Szovátán és Nagyszebenben.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 264
szavazógép
2007-10-20: Közélet - Szekeres Attila:

Hol az igazság?

A lapunk csütörtöki számában Halál a közúton címmel megjelent cikkben említettük a múlt szombat esti sepsibükszádi gázolást. Az áldozat családja tegnap a közlekedésrendészeten érdeklődött, ám mindössze annyi választ kapott, hogy a kivizsgálás még folyamatban.
2007-10-20: Közélet - Simó Edmund:

Kell-e a hit?

Kell-e a hit a ma emberének témával hirdetett meg beszélgetést a sepsiszentgyörgyi művelődési ház terefereklubja csütörtökre.