Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Csernáton írásban és képekben

2007. október 20., szombat, Közélet
Ez a címe annak a nyolcvanoldalas, több mint száz színes fotóval illusztrált falufüzetnek, melyet a település első írásos említésének 675. évfordulójára és a Háromszéki Magyarok Világtalálkozójára jelentetett meg a nagyközség önkormányzata a megyei tanács anyagi támogatásával.

A kiadványt Haszmann Pál Péter és leánya, D. Haszmann Orsolya írta, szerkesztette. A képeket Dimény Haszmann Árpád készítette. A füzet ajánlásában olvashatjuk: a kiadvány csupán előzménye a közeljövőben kiadásra kerülő átfogó falumonográfiának. Csernáton rövid története, a közigazgatásilag ide tartozó településekkel együtt, az Ika vára, a Haszmann Pál Múzeum, a kúriák, udvarházak, a köztéri szobrok, emlékhelyek mellett a mai Csernáton művelődési és sportélete, a fontosabb beruházások, építkezések, a testvértelepülések, valamint a vendégházak rövid ismertetője is helyet kapott. A fontosabb telefonszámok és címek is megtalálhatók a sepsiszentgyörgyi Charta Kiadó gondozásában megjelent falufüzetben, mely a községházán és a csernátoni múzeumban kapható. (Iochom)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1167
szavazógép
2007-10-20: Közélet - x:

Tavasszal folytatják a javítást

A kivitelező elvégezte a Mihai Viteazul téren a föld alatti munkálatok zömét, idén még kevés felszíni rendezésre futja, a tér végső kialakítására jövőben kerül sor.
2007-10-20: Világfigyelő - x:

Kilábalt intézményes válságából az EU

Kilábalt az intézményes válságból, erősebbé és nagyobb nemzetközi befolyásúvá válhat, és jobban szolgálhatja lakóinak érdekeit az Európai Unió azt követően, hogy a tegnap befejezett lisszaboni informális találkozón a tagországok állam- és kormányfői véglegesítették és jóváhagyták a reformszerződés szövegét.