Elmarad a Székely Vásár

2011. június 7., kedd, Közélet

Az alacsony kiállítói létszám miatt elmarad a Székely­földi Termékkiállítás és Vásár második kiadása, amelyet június 10. és 12. között rendeztek volna meg a csíkszeredai sportcsarnokban.

A rendező Civilek Három­székért Szövetség közleményben adott hírt a váratlan fejleményről. A két hónapos szervezői munka ellenére mindössze huszonöt vállalkozó intézményesítette szerződés révén is részvételi szándékát a kiállításon. "Ez messze a várakozások alatt marad – áll a közleményben –, ezért a szervezők úgy döntöttek, nem kockáztatják a rendezvény sikerét. Célunk az értékfelmutatás volt, erős pozitív kisugárzással, amely biztatóan hat az emberek tudatára, növeli a közösségi érzést, ráirányítja a figyelmet a helyi termékek, helyi cégek fontosságára. Ez az eszmeiség, sajnos, nem lelt széles körű támogatottságra a cégek körében."
Az első Székelyföldi Termék­kiállítás és Vásárt tavaly májusban rendezték Kézdivásár­he­lyen, amelynek jó hangulata és pozitív visszhangja ösztökélte a szervezőket ismétlésre, a hagyomány továbbvitelére. Az idei vásár iránti érdeklődést fokozni látszott a csíksomlyói pünkösdi búcsú alkalmával valószínűsíthető látogatóözön. Az utóbbi napok sorozatos kiállítói visszalépései azonban arra késztették a szervezőket, hogy visszamondják az idei rendezvényt. "Külön köszönettel tartozunk azoknak a cégeknek, a Váncsa Multipast Kft.-nek, a Hargita Gyöngye Rt.-nek, a Bertis Kft.-nek, az Arterimpex Kft.-nek, a Casalco Rt.-nek és a Multinr Kft.-nek, amelyek hozzáállásukkal bizonyították kötődésüket és a hosszú távú gondolkodás gyakorlatát. Úgy döntöttünk, hogy egyelőre maradunk a tavalyi kiállítás sikerével, bízunk közösségünk erősödésében és az ebből fakadó pozitív folyamatok kibontakozásában" – mondta el Bereczki Kinga elnök, a Civilek Három­székért Szövetség elnöke.
A Szülőföldem, Székelyföld rajzpályázat – amelynek eredményhirdetését a vásár idejére tervezték – munkáiból június 14-én 11 órakor kiállítás nyílik a sepsiszentgyörgyi Eu­rocenter A­mő­ba székhelyén, amikor a rajzpályázat nyerteseit is díjazzák.

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 612
szavazógép
2011-06-07: Közélet - Bartók Emese:

Székelyföldi címerek Európa fővárosában

Címerkiállítással nyílt meg tulajdonképpen Székelyföld brüsszeli képviseleti irodája. Miután az Európai Parlamentben képviselőink figyelemfelkeltő fogadást adtak, másnap, június 1-jén a Magyar Régiók Háza dísztermében zajlott a hivatalos megnyitó.
2011-06-07: Közélet - :

Megnyílt a strand

A jó idő is kedvezett a sepsiszentgyörgyi fürdőidény megnyitásának, a városi strandot elég nagy számban népesítették be a fürdeni, napozni vágyók.