Burgonya az árutőzsdén

2007. október 24., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Holnap a Román Árutőzsde sepsiszentgyörgyi, a kereskedelmi és iparkamara székházában működő terminálján száz tonna első osztályú étkezési burgonyát kínál eladásra a Timate Kft. Az elfogadható limitár 0,70 lej plusz áfa. A burgonyaringet 12 órakor nyitják meg, további részletekkel Buksa Árpád szolgál a 0267/351 677-es telefonon.

Szeptember 5-től, a burgonyaring megnyitásától eddig ötven tonna háromszéki terméket értékesítettek a tőzsdén, innen vásárolt például a megyei, illetve a zernyesti kórház is.

A Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a cégek toplistája elkészültével a burgonyaring megnyitásáért elismeréssel jutalmazta a Kovászna Megyei Burgonyatermesztők Egyesületét, s annak elnökét, Romulus Opreát is. A tőzsdéhez társultak közül a kamara közleménye szerint kínálatával kiemelkedett az Agrico-M (Mucsi Mihály), a Biofarm (Becsek László), az Agrogym (Győri Miklós), a Timate (Bajcsi Ákos), a Prius (Dragoş Oprea), a Fluss (Bodó Csaba). (incze)

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1330
szavazógép
2007-10-24: Pénz, piac, vállalkozás - Ferencz Csaba:

Jelentős nyereségnövekedés (Cégek toplistája)

A Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által tizennegyedik alkalommal összeállított cégtoplista alapján a működő háromszéki vállalkozások mintegy 8,5 százalékát díjazták. A különböző kritériumok szerinti rangsorok mellett minden évben azt a két százas névsort is közlik, mely a forgalom és a nyereség szerint rangsorolja a cégeket.
2007-10-24: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Hírbörze

Román—magyar gazdasági fórum Szebenben
November 14-én Nagyszebenben román—magyar gazdasági fórumra kerül sor, melynek célja a két ország közötti üzleti kapcsolatok erősítése. A fórumon részt vesznek a kormányfők, illetve gazdasági tárcavezetők is. A vállalkozók részvétele ingyenes. A háromszékiek a megyei kereskedelmi és iparkamaránál (Sepsiszentgyörgy, Olt utca 17., szám, telefon: 0267/351 677, e-mail: ccocov@ccicov.com), valamint az Asimcov vállalkozói szövetségnél (Sepsiszentgyörgy, Martinovics utca 2. szám, telefon/fax: 0267/352 425, 318 876, e-mail: office@asimcov.ro) jelentkezhetnek. (i.)