Hírbörze

2007. október 24., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Román—magyar gazdasági fórum Szebenben

November 14-én Nagyszebenben román—magyar gazdasági fórumra kerül sor, melynek célja a két ország közötti üzleti kapcsolatok erősítése. A fórumon részt vesznek a kormányfők, illetve gazdasági tárcavezetők is. A vállalkozók részvétele ingyenes. A háromszékiek a megyei kereskedelmi és iparkamaránál (Sepsiszentgyörgy, Olt utca 17., szám, telefon: 0267/351 677, e-mail: ccocov@ccicov.com), valamint az Asimcov vállalkozói szövetségnél (Sepsiszentgyörgy, Martinovics utca 2. szám, telefon/fax: 0267/352 425, 318 876, e-mail: office@asimcov.ro) jelentkezhetnek. (i.)

Angol kapcsolat

November 17—20. között gazdasági küldöttség utazik Londonba, a Románia — befektetés a jövőbe nemzetközi értekezlet alkalmából. A rendezvény lehetőséget teremt a hazai üzleti kapcsolatok bővítésére, találkozókra befektetni óhajtó angliai vállalkozások képviselőivel. Aki részt szeretne venni a küldöttségben, a kamaránál érdeklődhet.

Együttműködési szerződés

Ma Baróton együttműködési szerződést ír alá az Erdővidéki Vállalkozók Egyesülete és az Asimcov vállalkozói szövetség. Az Asimcov részéről Bagoly Miklós Levente elnök és Varga-Berde Mária igazgató lesz jelen.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 681
szavazógép
2007-10-24: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Burgonya az árutőzsdén

Holnap a Román Árutőzsde sepsiszentgyörgyi, a kereskedelmi és iparkamara székházában működő terminálján száz tonna első osztályú étkezési burgonyát kínál eladásra a Timate Kft. Az elfogadható limitár 0,70 lej plusz áfa. A burgonyaringet 12 órakor nyitják meg, további részletekkel Buksa Árpád szolgál a 0267/351 677-es telefonon.
2007-10-24: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Lobbitevékenység — a korrupció helyett

A romániai pénzügyi közösségek tudják már, mi a különbség a lobbi és a befolyással való üzérkedés, a nyílt tárgyalások és az alkudozás, a román érdekek uniós környezetben való világos meghatározása és az elvont válaszok között, melyekhez kezdtünk már hozzászokni, amikor a politikailag eléggé nem azonosított lobbi fogalma került szóba. A hozzáállás e meglepő módosulása azok részéről, akik minap még úgy tartották, nem feltétlenül szükséges a lobbitörvény, előtérbe hozza az átláthatóságot.