Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Gázolaj ömlött ki Bereck határában

2007. október 27., szombat, Közélet

Csütörtökön késő este, tíz óra után Bereck határában felborult egy gázolajat szállító tartálykocsi. Az Argeş megyei hivatásos sofőr által vezetett, Bákó irányába haladó pótkocsis nyerges vontató egyik kereke durrdefektet kapott, irányíthatatlanná vált, és sáncba borult.

A pótkocsin 28 tonna gázolaj volt. A rakomány egy része kifolyt — tájékoztatta lapunkat Kovács István, a megyei környezetőrség vezetője. A baleset helyszínére érkeztek a kézdivásárhelyi tűzoltók, az útgondnokság, a környezetvédelem, és megkezdték a vegyi szennyezés elhárítását. A tartályban tíztonnányi gázolaj maradt, amelynek átfejtését reggel negyed hét táján kezdték meg. A szakembereknek mintegy hattonnányi üzemanyagot sikerült összegyűjteniük, a többi beszivárgott a földbe az út mentén, mintegy háromszáz méter hosszúságú, két-három méter széles sávon. Talajszennyezés történt, viszont a gázolaj nem folyt be a patakba — közölte a helyszínről Kovács István.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 215
szavazógép
2007-10-27: Közélet - Farkas Réka:

Szentgyörgyé a záróakkord (Megkezdődött az EP-választási kampány)

Sepsiszentgyörgyön tartja kampányzáró nagygyűlését Tőkés László, és ugyanitt szándékozik bezárni a választók bizalmáért folytatott küzdelmet az RMDSZ. Tőkés Orbán Viktor Fidesz-elnök kíséreté­ben áll a nagyközönség elé november 22-én.
2007-10-27: Máról holnapra - Farcádi Botond:

A hatalom sáfárai

Az oktatási reformra vonatkozó törvénycsomag vitájának elhalasztása, valamint a kabinet felelősségvállalása a választási reformért tükrözi, mennyire felemás helyzetben van az RMDSZ a kormányon belül.