Fordított nap, vetélkedők

2007. október 27., szombat, Közélet

November 4-e és december 5-e között rendezi meg idén a Kovászna Megyei Ifjúsági Igazgatóság a Kovászna Megyei Ifjúsági Hónapot. Tischler Ferenc, az igazgatóság vezetője elmondta: az idei rendezvénybe sikerült bevonni a Kézdiszék és Bodzavidék körüli településeket is.

A hónap idején az ifjúsági szervezetek bonyolítanak le különféle programokat, sportvetélkedőket, kulturális tevékenységeket, karitatív programok bemutatóját. Emellett idén is megrendezik a fordított napokat, amikor a városi tanács helyét átmenetileg az ifjúsági tanács veszi át, és egy napig ez a testület irányítja Sepsiszentgyörgy ügyeit. Mint Tischler mondta, idén hét szervezet jelezte részvételi szándékát az ifjúsági tanács üléseire. December 5-én, az önkéntesség világnapján különben egyfajta tapasztalatcserét is rendeznek a különféle szervezetek között. Így átmenetileg egy-egy szervezet munkatársai végzik egy más szervezet munkáját. A program célja, hogy a civil szervezetek megismerjék egymás tevékenységét. Ugyancsak december 5-én Mikulás-napi ajándékokkal igyekeznek meglepni a kórházban fekvő betegeket és más rászorulókat.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1743
szavazógép
2007-10-27: Közélet - Farcádi Botond:

Szárnyalás Limpopóval

Hogyan zajlik Döhöm vezetésével egy szótörlő óra, miért énekelnek olyan különösen a margitszigeti rigók, miután elkezdték utánozni Sz. Ernő költőt? — ezekre és más kérdésekre kaphatott választ, aki tegnap az árkosi Szentkereszthy-kastélyban részt vett Szőcs Géza Limpopo című regényének bemutatóján.
2007-10-27: Közélet - Fekete Réka:

Ára van a melegnek (Fűtés iskolában, óvodában)

Néhány régi kazán már megérett a cserére, az újabbak közül egyesek csak részben tudják fűteni a rájuk kapcsolt túlméretezett rendszert. Ennek ellenére a sepsiszentgyörgyi óvodákban és iskolákban jobb a fűtés a tavaly októberinél, olykor a helyi találékonyságnak köszönhető, hogy a hálózatokból kisajtolják a legtöbbet.