Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

JegyzetMinden másról szól

2007. október 27., szombat, Közélet

Minden esély megvan arra, hogy az európai parlamenti választások ne az európai parlamenti választásokról szóljanak.

Ahol megoldatlan konfliktusok halmozódnak, ott minden megnyilatkozási lehetőséget a legerősebb vindikál a maga számára. Nem csupán az államfő és a kormány közti acsarkodást jellemzi e törekvés, de átszínezi az egész nyilvánosságot.

Hiába kampányol tárgyszerűen egy párt a brüsszeli képviselet jelentőségét hangsúlyozva, ha az erdélyi magyar közvéleményt a soron lévő fő feladata, politikai életének kétpólusúvá alakítása foglalkoztatja.

Mert ugyan lényeges lehet, hogy a kontinentális fórumon ki és hogyan áll ki a kisebbség ilyen vagy olyan elképzelése mellett, de esetenként fontosabb, hogy az autentikus igények előbb megfogalmazódhassanak az itthoni közéletben, és vége szakadjon annak, amit a belső politikai képviselet monopóliumának nevezünk.

Tizenvalahány évi kizárólagosdi után, a tagolatlan egység dicsőítése után a politikailag plurális közélet napja látszik feljönni, s e napfelkeltét jósolja minden mozdulat.

Ennek kibontakoztatása érdekében egyéb téren akár az átmeneti kudarc kockázatát is érdemes vállalni — állítja nyíltan vagy burkoltan a feltörekvők tábora.

Tele a sajtó manipulatív szándékokkal és azok leleplezésével. Nyilvánvalóan végleg megingott a hitelessége az egyik félnek a másik szemében, s ahol a megosztottság ekkora, ott annak elfedése csak növelné a bajt.

Átértékelődik az egység fogalma is. Ezentúl alighanem a két pólus összecsapását követő erőviszonyok függvényében alakul és jöhet jobb esetben létre — összemérhető, legitim felek alkujaként.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1098
szavazógép
2007-10-27: Közélet - x:

Sokan megismerték, de kevesen fogadták el (Félsiker a Bolyai-egyetem ügyében)

Nem vált az Európai Parlament (EP) hivatalos álláspontjává a Bolyai Tudományegyetem visszaállításáról szóló írásbeli nyilatkozat, mert a szükséges 393 aláírás helyett csak 172 európai parlamenti képviselő látta el kézjegyével az RMDSZ három képviselője által megfogalmazott dokumentumot. Az EP hivatalos honlapja szerint október 25-én éjfélkor járt le az aláírások regisztrálásának határideje.
2007-10-27: Közélet - x:

Marad a diszkrimináció

A kormány által benyújtott, egyéni választókerületes szavazási rendszer bevezetését célzó törvénytervezetben ugyanazok a diszkriminatív tételek szerepelnek, amelyek miatt elmarasztalta Romániát a Velencei Bizottság, valamint az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet.