Hírsaláta

2007. október 27., szombat, Belföld

KINEK DOLGOZNAK A KÉPVISELŐK? Módosította a képviselőház jogi bizottsága a BTK-t, mely e formájában megkeseríti az újságírók életét, de jó a fehér galléros és más bűnözőknek.

A T. Ház jogászbizottsági tagjai jelentős módosításokat hajtottak végre az eredetileg Monica Macovei által kidolgozott büntető törvénykönyvön, melyből az derül ki, hogy a képviselők a kis és nagy tolvajokkal tartanak, mi több, lehetőséget biztosítanak számukra, hogy szemberöhögjék az ügyészeket. (Evenimentul zilei)

A POLITIKA SZOLGÁLATÁBAN. A Román Hírszerző Szolgálat tevékenységét ellenőrző parlamenti bizottság megállapította, hogy a testület politikai megrendelésre dolgozik. A testület irattárában tizenhárom feljegyzést tartanak nyilván, melyekkel kapcsolatban az a gyanú merült fel, hogy az államelnök megrendelésére készültek. (Jurnalul naţional)

ITT A KAMPÁNY! Tegnap megkezdődött az európai parlamenti választások kampánya, mely a kormányhatározat értelmében harminc napig tart, és november 24-én, szombaton ér véget. Az esemény érdekessége és egyedisége, hogy párhuzamosan folyik majd az államfő által kihirdetett népszavazási kampánnyal.

BĂSESCU AZ SZDP-NÉL. Traian Băsescu elnök nagy meglepetést okozott, mikor eleget tett Vanghelie bukaresti SZDP-elnök meghívásának, és váratlanul — néhány órával korábban ugyanis bejelentette, nincs ideje részt venni az SZDP európai parlamenti képviselőinek bemutatására szánt rendezvényen — megjelent a Romexpo épületében, hogy köszöntse azt a pártot, mely partnere lesz az egyéni választókörzetes népszavazáson. Igaz, közben odadöfött Ion Iliescunak, aki 1990-ben pont ebben a teremben köszönte meg a bányászoknak ,,Bukarest megtisztításában tanúsított felelős és fegyelmezett állampolgárokra valló akciójukat". Szavaira a résztvevők Iliescu nevét kezdték skandálni. (NewsIn)

VIZSGÁLJÁK A KOMÁT. Bűnvádi eljárás indul az aradi polgármester ellen. A korrupcióellenes igazgatóság ügyészei az aradi törvényszékre benyújtották Gheorghe Falca, Arad demokrata párti polgármestere korrupciós ügyiratát, amelyben kenőpénz elfogadásával, közérdeket sértő hivatali visszaéléssel és jelentős haszonszerzéssel vádolják. Gheorghe Falca polgármester Traian Băsescu államelnök komája. (Hotnews)

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 884
szavazógép
2007-10-27: Közélet - x:

Három hónap mérlege

Az országos lakossági egészségfelmérési program első három hónapjában megvizsgált személyek közel negyedét veszélyezteti a II. típusú cukorbetegség — jelentette be Eugen Nicolăescu egészségügyi miniszter.
2007-10-27: Belföld - Farkas Réka:

Belföldi hírek

Szabadulna a magyaroktól Funar
Ezer eurót, útiköltséget, illetve házaikért kártérítést fizetne a román állam a Magyarországra áttelepedni kívánó magyaroknak, ha a parlament elfogadja Gheorghe Funar szenátor erről szóló törvénytervezetét.