Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Csökkent a vízadósság

2007. október 29., hétfő, Közélet
Majdnem felére sikerült csökkenteni Sepsiszentgyörgyön a vízszámlák hátralékait az utóbbi hónapokban – jelentette be a városi közüzemek vezetője, Şerban Valer.

Az adósságok újraütemezésével, állandó felszólításokkal, a makacsul nem fizetők beperelésével a vállalat az átlag négyhavi elmaradásnak megfelelő összegeket bő kéthavi kinnlevőségre szorította vissza. Ez is többszázezres hiányt jelent a cégnek, holott az egy főre eső vízszámla 12—16 lej között mozog, ami az igazgató szerint igazán emberbaráti ár más városokhoz képest. Néhol a lakók nemtörődömsége, máshol a lakótársulási gondnok hanyagsága, egy esetben sikkasztása miatt gyűlt fel a tartozás (a városszéli negyedekben, legénylakásokban halmozottan, de itt-ott a belvárosban is); a valamikor szintén sok gondot okozó cégek, állami hivatalok ma már rendesen, időben fizetik a víz- és csatornadíjat.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 2287
szavazógép
2007-10-29: Közélet - Mózes László:

Esélyegyenlőséget a fogyatékkal élők számára

A háromszéki fogyatékkal élőket is érinti az az országos program, amelyet a munkaerő-foglalkoztatási hivatal indított. Célja segíteni abban, hogy a mozgássérültek, valamilyen betegséggel vagy hiányossággal élők könnyebben találjanak állást, de azt is szeretnék elérni, hogy a társadalom ne tekintse kirekesztettnek őket.
2007-10-29: Közélet - Iochom István:

Tovább rabolják a csavargyárat

Szombaton délelőtt nagy volt a sürgés-forgás a csavargyár udvarán, emelőtargoncákkal ismét nagyobb mennyiségű gépet vittek az udvarra, és rakták fel azokat a BV 49 SYL rendszámú nagykapacitású teherkocsira.