Tavaszi finomságok

2012. április 30., hétfő, Közélet

Öntött salátaleves rántottával (a Nagyik csapata főzte) és vaddisznós-gombás bab áfonya- és medvehagyma-salátával (a székelyudvarhelyi Honőr Kft. remekműve) – íme a nyerő menü a szombati főzőversenyen, amelyen háromszéki tavaszi ízeket kellett felmutatniuk a versenyzőknek.

Mindezt meg is lehetett kóstolni: baráti hat (igen, hat) lejért kínáltak egy-egy adagot, és az értékelésben az is számított, hogy kitől vásároltak többen (ezt a begyűjtött zsetonok számával mérték). Harmadik helyen egy borjúpörkölt végzett, amit nokedlivel tálaltak (az AA Team alkalmi szakácsai) – de volt báránytokány, krumpligulyás és mangalicakülönlegesség, s minden elfogyott, még mielőtt a végeredményt kihirdették volna. Összesen tizenegy baráti-munkatársi csoport nevezett be, és valamennyit díjazták – oklevéllel és ajándékcsomaggal is –, mert valamiben – ízharmóniában, terítésben vagy fűszerezésben – mindenki kiemelkedőt alkotott. A csapatnevek is külön színt vittek a derűs vetélkedőbe: voltak ugyan egészen egyszerű meghatározások is – például a Fiatal liberálisok –, de A Duna-delta vándorai, a Szabadtűzi Lovagrend és a Bencefalvi Buffogók már eleve kalandos fogásokat ígértek. Az első három helyezett az elismerés mellé meghívást is nyert a tizedik Háromszéki Kol­bászparádéra, amelyet május 19-én szervez meg az Asimcov, a kis- és középvállalkozók megyei szövetsége.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 246
szavazógép
2012-04-30: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Dalok a lelkekből

Minden embernek a lelkében dal van – énekelték Babits Mihály versét a barcasági evangélikus gyülekezetek XI. kórustalálkozóján szombat délelőtt. Kívánjuk, hogy sokáig így legyen, és annyian daloljanak, hogy ne férjünk a templomban – mondotta a házigazda Zelenák József lelkész a jelenlevőknek, összesen nyolc dalárda tagjainak.
2012-04-30: Közélet - :

A sepsiszentgyörgyi közösség szolgálatában (Pro Urbe-díjasok)

Az előző évekhez hasonlóan, a Szent György Napok alkalmából a város vezetése idén is négy olyan polgárát tüntette ki, akik "pénz és taps nélkül" a sepsiszentgyörgyi közösség szolgálatában fejtették ki tevékenységüket. Az alábbiakban a négy kitüntetett – Balázs Antal, Csíki Sándor, Nemes Levente és Valeriu Şerban – laudációit közöljük.