Petrovits István kiállítása a Vigadóban

2012. május 23., szerda, Közélet

Hétfő délután nyílt meg, és május 31-ig látogatható a kézdivásárhelyi Vigadó földszinti kiállítótermében Petrovits István sepsiszentgyörgyi szobrász hat kisplasztikáját és húsz akvarelljét bemutató, Gesztusok című egyéni tárlata.

  • Deák Ferenc, Petrovits István és Szabó Kriszta
    Deák Ferenc, Petrovits István és Szabó Kriszta

A pasztellek zöme idén készült, néhány tavalyi és tavalyelőtti. A szobrászt és életpályáját Szabó Kriszta, a Vigadó munkatársa, egykori tanítványa mutatta be, a kiállított munkákat pedig Deák Ferenc, a Nagy Mózes Elméleti Líceum magyartanára méltatta. A szobrász kisplasztikái nagyszerűen összecsengenek kizárólag aktokat ábrázoló akvarelljeivel – hangsúlyozta Deák Ferenc.(iochom)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 1941
szavazógép
2012-05-23: Közélet - :

Minden szentgyörgyi számít

Azokkal is kapcsolatot kíván ápolni a város, akik sepsiszentgyörgyi származásúak, de jelenleg nem itt élnek – közölte Antal Árpád polgármester,
2012-05-23: Közélet - :

Bécsben az Osonó

Brüsszeli és vilniusi múlt heti fellépése után jövő héten Bécsben, a Wiener Festwochen rendezvényen mutatja be a magyarországi Krétakör alkotóműhellyel közösen a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely a Krízis című trilógia harmadik darabjaként készült, A papnő című, drámapedagógiai eszközökkel létrehozott előadást.