Petrovits István kiállítása a Vigadóban

2012. május 23., szerda, Közélet

Hétfő délután nyílt meg, és május 31-ig látogatható a kézdivásárhelyi Vigadó földszinti kiállítótermében Petrovits István sepsiszentgyörgyi szobrász hat kisplasztikáját és húsz akvarelljét bemutató, Gesztusok című egyéni tárlata.

  • Deák Ferenc, Petrovits István és Szabó Kriszta
    Deák Ferenc, Petrovits István és Szabó Kriszta

A pasztellek zöme idén készült, néhány tavalyi és tavalyelőtti. A szobrászt és életpályáját Szabó Kriszta, a Vigadó munkatársa, egykori tanítványa mutatta be, a kiállított munkákat pedig Deák Ferenc, a Nagy Mózes Elméleti Líceum magyartanára méltatta. A szobrász kisplasztikái nagyszerűen összecsengenek kizárólag aktokat ábrázoló akvarelljeivel – hangsúlyozta Deák Ferenc.(iochom)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2088
szavazógép
2012-05-23: Közélet - :

Minden szentgyörgyi számít

Azokkal is kapcsolatot kíván ápolni a város, akik sepsiszentgyörgyi származásúak, de jelenleg nem itt élnek – közölte Antal Árpád polgármester,
2012-05-23: Közélet - :

Bécsben az Osonó

Brüsszeli és vilniusi múlt heti fellépése után jövő héten Bécsben, a Wiener Festwochen rendezvényen mutatja be a magyarországi Krétakör alkotóműhellyel közösen a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely a Krízis című trilógia harmadik darabjaként készült, A papnő című, drámapedagógiai eszközökkel létrehozott előadást.