Pénz iskolákra

2007. június 14., csütörtök, Közélet
A kormány pénzt szán azokra a tanintézményekre is, amelyek az utóbbi években nem kaptak semmiféle támogatást az államtól. Ötvenhárom iskola és óvoda lajstromát küldte el Bukarestbe a Kovászna megyei tanfelügyelőség.

Tervek szerint épületfelújításra utalnak le összegeket. A különböző kormányhatározatok által idén eddig leosztott támogatásokat még ez évben el kell költeni. Éppen ezért, már másodszor sürgette a polgármestereket Keresztély Irma főtanfelügyelő, aki elmondta, az iskolaigazgatóktól bekért jelentésekből kitűnik, hogy a támogatásban részesült tanintézmények nyolcvan százalékában július 10-ig megszervezik a versenytárgyalásokat, ezt követően már meg lehet kötni a kivitelezési szerződéseket, és el lehet kezdeni a munkát. A tanügyminisztérium kérte azoknak a visszaszolgáltatott ingatlanoknak az adatait, amelyekben tanintézmények működnek, és a tulajdonosok hajlandóak eladni. Ilyen a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Líceum, a kőröspataki Kálnoky Ludmilla Általános Iskola, az uzoni Temesváry János Óvoda, a nyujtódi, nagyajtai és kisbaconi iskola. Minden valószínűség szerint a tárca hozzájárul a vételárhoz. Tervek szerint idén három új óvoda és napközi épül a megyében: Bodokon, Ozsdolán és Kovásznán.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1852
szavazógép
2007-06-14: Világfigyelő - Szekeres Attila:

Röviden

ENSZ-iroda létesül Budapesten
Budapestre telepíti az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága új adminisztratív és szolgáltató központját. Az intézményben zömében magyarok fognak dolgozni, nagyjából százharminc álláshelyet tölthetnek be. A kormány a központ számára az Ipoly utcában egy új, minden uniós szabványnak megfelelő irodaépület négy felső emeletét bocsátja rendelkezésre.
2007-06-14: Közélet - Kisgyörgy Zoltán:

(Ha az erdőben is a nép az úr) Mit ér az erdőipari út Bölönben?

A privatizáció révén Bölönben sem sok erdővagyon maradt állami tulajdonban. Közbirtokossági, községi, egyházi, iskolai és magánerdők borítják a Baróti-hegység nyugati lejtőjét.