MagánvállalkozásAz autósok szolgálatában

2007. november 28., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Sepsiszentgyörgy Sugásfüdrő felé vezető útján, a Borvíz utcában található az Elvit Service Kft. A kis cég már nyolc éve eredményesen működik. Tevékenysége: gumiabroncs-vulkanizálás, -javítás és -árusítás. A vállalkozás Porzsolt Albert és Fekete Lehel társulásával jött létre. A tulajdonosokat munkájukról, eredményeikről, elképzeléseikről kérdeztük.

— Milyen kezdeti nehézségekkel kellett megküzdeniük, és hogyan hidalták át ezeket?

— Mint általában egy kis vállalkozásnál lenni szokott, nekünk is először a tőkehiány okozott gondot. Ezért csakis egy olyan vállalkozásra gondoltunk, amelyet önerőből, külső segítség nélkül tudunk működtetni. Nem folyamodtunk bankhitelhez, inkább magánemberektől kértünk kölcsönt, amit aztán sikeresen törlesztettünk.

— Hogyan indult a vállalkozás?

— 1998-ban ezerkétszáz gumiabronccsal és használt német szerelőgépekkel vágtunk bele a vállalkozásba. Az volt a vezérelvünk, hogy függetlenül a leendő ügyfeleink által igényelt szolgáltatások nagyságrendjétől, mindenkit egyenlőségi alapon udvariasan, mindenre kiterjedő figyelmességgel szolgálunk ki. Az ötlet bevált, és ennek következtében nem nagy, de annál stabilabb, ragaszkodó ügyfélkör alakult ki.

— Milyen fejlesztéseket eszközöltek az idők során?

— Mint ahogy minden valamit is magára adó cég, ha meg akarja tartani, esetleg növelni ügyfélkörét, folyamatosan kell modernizálnia felszereléseit, berendezéseit, bővítenie szolgáltatásait. Lehetőségünk szerint igyekeztünk új, modernebb gépeket és berendezéseket vásárolni, amivel a saját munkánkat is megkönnyítettük, de ügyfeleinknek is kevesebbet kell várniuk. Itt megemlíteném például az emelőszerkezetet, amellyel az autót felemeljük, és így sokkal gyorsabban tudjuk megejteni a kerékcserét.

— Most, hogy már nyakunkon a téli szezon, mit tanácsolnának az autósoknak?

— A tél mindig is próbára teszi az autósokat. Nagyon fontos, hogy olyan gumiabroncsokkal lássák el az autót, melyek megfelelnek a téli útviszonyoknak. Gondolok itt elsősorban a téli gumikra. De van egy áthidaló lehetőség is: akinek nincs rá anyagi lehetősége, hogy a jármű kerekeire téli gumiabroncsot szereltessen, ott vannak a téli-nyári használatra egyaránt alkalmas gumiabroncsok. Az a fő, hogy nem szabad rossz állapotban levő gumiabroncsokkal útnak indulni, havas utak esetében tanácsos a hólánc használata is.

— Milyen változást hozott a vállalkozás életében Románia EU-tagsága?

— Mi kisvállalkozásként nemigen észleltünk semmiféle változást. De azért áttanulmányoztuk azokat a szabályokat és rendelkezéseket, amelyek az unióban ránk vonatkoznak, már amihez hozzájuthattunk. Igyekszünk még pontosabb, jobb kiszolgálást biztosítani ügyfeleinknek. Első és legfontosabb szempont az autósok biztonsága. Még az ügyfél határozott kérésére sem szerelünk fel nem megfelelő méretű, minőségű és erősségű gumiabroncsot. Ehelyett ellátjuk tanáccsal, meggyőzzük, hogy saját biztonsága érdekében nem érdemes meggondolatlanul spórolni.

— Milyen terveik vannak?

— Természetesen, a jövőt már most kell alakítani. Mindig igyekeztünk szolgáltatásainkat bővíteni. Így újabban autóalkatrészeket és autóolajokat is forgalmazunk. Van egy elképzelésünk, amelyet szeretnénk megvalósítani. Ugyanis nagy probléma a használt gumiabroncsok tárolása és ezek begyűjtése. Szeretnénk összehozni egy gumiőrlő malmot, ahol az abroncsokból kapott anyagból különböző gumiszőnyegeket, lábsúrlókat gyárthatunk.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4453
szavazógép
2007-11-28: Magazin - x:

Hogy mik vannak!

Gorillaférfi helyett vetkőző nő
A reméltnél jóval nagyobb meglepetés kerekedett egy brit középiskolában: az egyik diák születésnapjára megrendelt gorillaférfi helyett vetkőző táncosnő érkezett. Mint kiderült, a közvetítő ügynökség véletlenül összecserélte a megrendeléseket. A fiúnak az anyja kért egyébként meglepetést az ügynökségtől, rájuk bízva, hogy mivel rukkolnak ki.
2007-11-28: Pénz, piac, vállalkozás - Incze Ibolya:

Az osztrákok felvásárolják az Asiromot

Az osztrák Wienna Insurance Grouphoz (VIG) tartozó Wiener Stadtische Versicherung AG nyilvános felvásárlási ajánlatot tett a román Asirom biztosítótársaság papírjainak megvételére.