Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Guruló zöld őrjárat

2012. június 29., péntek, Közélet

Immár több mint egy hónapja újraindult a zöld őrjárat Sepsiszentgyörgyön, a tavalyi sikeres együtt­működés után idén is felújították a partnerséget a Tega Rt., illetve a Babeş–Bolyai Tudományegyetem környe­zetmérnöki szakának hallgatói.

A turistaszezonban hat-nyolc fiatal kerékpárral járja hétvégenként a megyeszék­hely környékén a kedvelt kirándulóhelyeket. Az őrjárat mind a tíz tagja igazol­vánnyal rendelkezik, bírságolni nem tudnak ugyan, de a tűzgyújtás szabályainak betartására, a kihelyezett szeméttárolók hasz­nálatára is buzdí­tanak, s fi­gyelmeztetik azokat is, akik túl hangos zene mellett üdülnek a zöldben. Szükség esetén a rend­fenntartók segítségét is kérhetik a fiatalok, tavaly pél­dául akkor volt erre szükség, amikor patakban sző­nyeget mosó városlakókkal találkoztak – mondta érdeklődé­sünkre Kádár István, a köztisztasági vállalat felelőse. Nem bír­ságoltak még a köztisztasági rendészek sem, az elmúlt év végén felállított csapat négy tagja az utcákat járva felügye­li a város tisztaságát. Fi­gyelmeztetni azonban kellett már a polgárokat, szóban, írás­ban, hiszen továbbra is gond a Tega Rt. által kihelyezett ku­kák nem megfelelő használata, illetve az építési hulladék szabálytalan elhelyezése – ma­gyarázta Kádár. Arra  pró­bál­ják rávezetni a lakosságot, hogy az építkezésből, bontásból, lakások átalakításából származó  törmelék tárolására szerezzék be a köztisztasági vállalattól az erre alkalmas, méretes zsákokat.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 296
szavazógép
2012-06-29: Közélet - :

A közbiztonság javításáért

Néhány új intézkedést foganatosított dr. Ion Popa, a megye megbízott rendőrfőkapitánya.
2012-06-29: Közélet - :

Jubileumra készül a LAM

Idén húszéves az illyefalvi LAM Alapítvány, a jubileumot a hét végén kétnapos rendezvénnyel ünneplik. A rendezvénysorozatot az e héten zajló képzőművészeti alkotótábor nyitja, a most készülő festményekből vasárnap nyílik kiállítás a KIDA-központban.