Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Bölönben a néppártiak az RMDSZ-t támogatták

2012. június 30., szombat, Közélet

Tegnap Bölönben és Nagyajtán is megalakult a helyi tanács, utolsóként az erdővidéki települések között. Egyik községben sem változott az alpolgármester, így az elkövetkezendő négy esztendőben ismét Rudolf Béla, illetve Benkő Csaba látja el a feladatot. A beiktatásokat Milik Ottó kormánymegbízott-helyettes végezte.
 

Bölönben A borvíz útja program keretében épült ingatlanban tartott gyűlésen az RMDSZ, az EMNP, a roma pártok és a Nemzeti Liberális Párt listáin bejutott tanácstagok többnyire csak románul tették le esküjüket, majd áttértek az alpolgármester megválasztására. Az RMDSZ tanácstagját, Rudolf Bélát több roma párti is javasolta a tisztségre, ellenjelöltet nem állítottak. A bizalmi szavazást követően kiderült, mindegyik párt egyöntetűen támogatja Rudolfot. Az EMNP képviselője, ifj. Kozma Albert úgy nyilatkozott, tettükkel ellenfeleiknek azt a híresztelését cáfolták, hogy a néppártosok csak gáncsoskodni tudnak. „Bi­zalmat szavaztunk a régi-új alpolgármesternek, ám cserében azt várjuk el, hogy az RMDSZ vegye figyelembe, s támogassa azokat a törekvéseinket, melyeket a falu lakóinak igényét figyelembe véve fogunk előterjeszteni” – nyilatkozta.
Nagyajtán az RMDSZ-es Benkő Csabának sem akadt ellenfele, egyöntetűen szavaztak bizalmat neki.

Árkoson is döntöttek
Zökkenőmentesen zajlott a tanács alakulóülése, hat RMDSZ-es, két MPP-s és egy EMNP-s képviselő, valamint Máthé Árpád újraválasztott polgármester tette le az esküt. Az alpolgármester megválasztása sem okozott gondot, elnyerte a többség bizalmát az RMDSZ által nevesített Kiss Ernő, így a következő négy évben ő látja el a helyettesi teendőket.     (kas)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 582
szavazógép
2012-06-30: Közélet - Bokor Gábor:

Elfelejtik az ellenségeskedést (Zágon)

Nehéz és kellemetlen volt a választási kampány – mondta a zágoni tanács tegnapi alakuló ülése előtt Kis József polgármester.
2012-06-30: Közélet - Váry O. Péter:

Penzumból ösztöndíj

Az illyefalvi LAM Alapítvány fennállásának huszadik évfordulójára készülve született az ötlet: maradandó, jövőbe is mutató és legfőképpen a falut a nagyvilágban ismertté tevő „valami” kellene.