Módosítani kell az üdülőjegyek törvénytervezetét

2007. december 5., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A tündérvölgyi Clermont Szálló Millennium Termében hétfőn a Román Kereskedelmi és Iparkamara, a WBF/GTZ (a német kormány gazdaságot és humán erőforrást fejlesztő programja), valamint a turisztikai ügynökségek és az utazási irodák országos szövetségei közös szervezésében tartott vitafórumon...

az üdülési csekkek bevezetéséről szóló, a szenátus által már elfogadott törvénytervezetet vitatták meg a turisztikában és a jegyek kibocsátásában, illetve értékesítésében/forgalmazásában érdekelt intézmények képviselőivel. A tanácskozáson többek között jelen volt Lucia Morariu, a turisztikai szaktárca államtitkára és Antal István RMDSZ-es képviselő.

Az üdülési csekkekre vonatkozó törvénytervezetet jelenleg a képviselőház bizottságai elemzik. A szakemberek úgy vélik, jóváhagyása után az új törvény hasznot hozna a munkáltatók, a turisztikai egységek tulajdonosai és az utazási irodák számára, ösztönözné a turizmus fejlesztését, fontos tényezője lenne a fenntartható gazdasági fejlődésnek, de kijelentették, hogy a szenátus által elfogadott formában nem támogatják. A hozzászólásokból kiderült: valamennyi résztvevő kiegészítéseket, a törvény bizonyos kitételeinek világosabb, félreértelmezhetetlen megfogalmazását szorgalmazza. Dragoş Anastasiu, a turisztikai ügynökségek országos szövetségének elnöke a törvénytervezetet katasztrofálisnak nevezte, a kormányt képviselő államtitkár is kifejtette, hogy ezt a változatot a kormány sem támogatja, ugyanis szövege nem talál azzal, amit a törvény kidolgozását kezdeményező szakszervezetekkel egyeztettek. Antal István képviselő elmondta, hogy amennyiben az érintettek megegyeznek a szövegben, a képviselőház bizottságaiban ki lehet javítani a hiányosságokat. A vitafórum végén abban állapodtak meg, hogy szövegegyeztetés végett január 9-én a minisztériumban újból találkoznak, addig kidolgozzák és előterjesztik módosító javaslataikat.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4207
szavazógép
2007-12-05: Pénz, piac, vállalkozás - Ferencz Csaba:

Ingatlanfejlesztésben utaznak

2007-12-05: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Hírbörze

Teszári betáblázta részvényeit
Az RCS & RDS tulajdonosa a cég törzstőkéjének közel nyolcvan százalékát táblázta be egy nagyméretű hitel érdekében.