Mi, hol, mikor

2007. december 7., péntek, Mi, hol, mikor?
Zene

* A VII. Háromszék Nemzetközi Kamarakórus Fesztivál mai programja a sepsiszentgyörgyi evangélikus templomban: 18 órától a székelyudvarhelyi Musica Sacra, a kovásznai Pastorala, a kézdivásárhelyi Cantus, a brassói Jugendbachchor, a miskolci Bartók Kórus, a sepsiszentgyörgyi Pro Musica, a Snaps Vocal Band, a Laudate és a Vox Humana lép fel.

Holnap: a 10.30 órai szentmise után a belvárosi Szent József-plébániatemplomban a miskolci Bartók Kórus, 18 órától a Gyöngyvirág utcai református templomban a kolozsvári Schola Gregoriana Monostoriensis, 19.30 órától újra a Szent József-plébániatemplomban a brassói Transilvania Egyetem zenekara, kórusa és szólistái koncerteznek.

* Az Árkosi Művelődési Központban ma 18 órától a Marin és Ştefan Cazacu csellókettős lép fel, zongorán kísér Steluţa Radu. Az előadásra a sepsiszentgyörgyi színház elől 17.30 órakor autóbusz indul. Mind az utazás, mind a belépés díjtalan.

Színház

* A sepsiszentgyörgyi M Stúdió ma 19 órától a kultúrpalota Lajtha László Stúdió­termében megtartja a múlt pénteken betegség miatt elmaradt bemutatóját. A látogató című mozgásszínházi produkció Lengyel Menyhért A csodálatos mandarin című műve alapján készült. Rendező: Gyöngyösi Tamás.

* Botka László és Veress László sepsiszentgyörgyi színművész vasárnap 19 órától az uzoni művelődési házban bemutatja a Kabaré a javából című előadását, amely válogatás a százéves magyar kabaré közkedvelt tréfáiból. Az előadás szervezője az uzoni Jókai Mór Közművelődési Egyesület, jegyek elővételben Kőmíves Istvánnál kaphatók.

Tánc

A sepsiszentgyörgyi városi művelődési ház Fenyőcske néptánccsoportja, Sipos Veres Katalin és Benkő Júlia nóta- és népdalénekes holnap 19.30 órától a kőröspataki kultúrházban lép fel. Koreográfus: Rápolti István, zenekarvezető: Molnár Gábor.

Kiállítás

A sepsiszentgyörgyi Mohos fotóklub jubileumi tárlata nyílik meg ma 18 órakor a Gyárfás Jenő Képtárban. A Nullpont című kiállításon a húszéves fotóklub tizenkét alkotója mutatkozik be régi és új munkáival.

Tisztújítás

Az RMDSZ baróti szervezetének választmánya december 14-én, pénteken 17 órától, illetve határozatképtelenség esetén 18 órától beszámoló és tisztújító közgyűlést tart a helyi művelődési ház kistermében. Az elnöki, illetve a választmányi tagsági tisztségre pályázók a szervezet székhelyén (a bányairoda földszintjén, telefon: 0267/378 488) igényelhetnek űrlapokat munkanapokon 9—15 óráig. Jelentkezési határidő: december 10., hétfő 15 óra.

Kistérségi kulturális napok

A holnapi program: 10 órától vetítés a Berecki Művelődési Központ fennállásának 10. évfordulója alkalmából. Vasárnap 11.30 órától ugyanott Illyés Kinga-emlékműsor. Hétfőn 17 órától találkozó lapunk munkatársaival.

Szombaton megyei bajnokság

Emlékeztetjük az asztalitenisz híveit, hogy december 8-án 10 órai kezdéssel rendezik meg a kézdivásárhelyi KSE-teremben a megyei egyéni asztaliteniszbajnokságot. Részt vehetnek a nem leigazolt gyerek, ifjúsági, felnőtt és veterán versenyzők. Nevezni a helyszínen lehet 9 órától.

Secuiana Rali

December 8-án rendezik meg a Secuiana Ralit. A verseny helyszíne: Kovászna város és környéke. A verseny össztávja 127,4 km, amiből 57 km különpróba. A útvonal: Kovászna—Kommandó és Kommandó—Papolc, mindkét szakaszt háromszor kell teljesíteni. Csütörtök reggelig már 31 versenyző jelezte részvételi szándékát, közöttük egy hölgy pilóta és egy magyarországi csapat is. Szombaton 9 és 16 óra között a Kovászna—Kommandó és Kommandó—Papolc útszakaszokat lezárják a nagyközönség előtt. További információkért látogassák meg a www.autocrono.ro vagy a www.autorally.ro honlapot (az utóbbi élőben közvetíti majd a versenyt).

Tévésportműsor a hétvégére

Péntek: Telesport: Labdarúgás/Olasz Kupa, Empoli—Juventus — 16 óra; férfi kosárlabda/országos bajnokság, Rapid—Temesvári Elba; sport.ro: férfi kézilabda/Nemzeti Liga, Székelyudvarhely—Steaua — 14.30 óra (felvételről); Sportklub: férfi kosárlabda/Euroliga, Panathinaikos—Real Madrid — 6 óra; labdarúgás/Hollandia, Ajax—Nac Breda — 8 óra; Ligue 1, Le Mans—Nancy — 11.45 óra; Bundesliga, Dortmund—Bielefeld — 21.30 óra; Eurosport: Labdarúgás/Bajnokok Ligája, Shaktar Donyeck—Benfica — 10.30 óra; Curling/Európa-bajnokság — 15.45 óra; alpesi síelés/Világkupa, női lesiklás — 19 óra.

Szombat: Telesport: férfi kosárlabda/országos bajnokság, Medgyes—Piteşti — 18 óra; sport.ro: Rögbi/Challenge Cup, Bukarest—Montauban — 13 óra; Sportklub: labdarúgás/Ligue 1, Marseille—Monaco — 18.30 óra; Hollandia, Willem II.—Ajax — 20.30 óra; Eurosport: alpesi síelés/Világkupa, női szuper-G — 19 óra; RTV2: női kézilabda/világbajnokság, Spanyolország—Románia — 19.25 óra.

Vasárnap: sport.ro: férfi kézilabda/Nemzeti Liga, Steaua—Bákó — 11 óra; Dinamo—Resicabánya — 12.30 óra; Suceava—Konstanca — 14 óra; ökölvívás/címvédő mérkőzés, Mayweather—Hatton — 19.30 (felvételről); Sportklub: labdarúgás/Hollandia, Venlo—Feyenoord — 13.30 óra; Ligue 1, Auxerre—PSG — 22.00 óra; Eurosport: alpesi síelés/Világkupa, női szlalom — 20.30 óra; RTV2: női kézilabda/világbajnokság, Magyarország—Románia — 17.25 óra.

Az I. liga 18. fordulójának mérkőzései: szombat: UTA—FC Vaslui (Telesport, 13 óra), Farul—Craiova (Naţional TV, 17.15 óra), Dinamo—Buzău (Antena1, 20 óra); vasárnap: Urziceni—Beszterce (RTV1, 13 óra), Pandurii—Kolozsvári U (Telesport, 13 óra), Jászvásári Poli—Temesvári Poli (Telesport, 15.30 óra), Rapid—Mioveni (Naţional TV, 16.45 óra), Piatra Neamţ—Steaua (Kanal D, 19 óra), Kolozsvári CFR—Galac (Kanal D, 21 óra). (tibodi)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 326
szavazógép
2007-12-06: Világfigyelő - Mózes László:

Külföldi hírek

Ki kell állni a határon túli magyarokért
Nem szabad hagyni, hogy a határon túli magyarok elszigetelődjenek a magyarországiaktól ― erről a kettős állampolgárságról szóló népszavazás harmadik évfordulóján beszélt Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház (MRE) zsinatának lelkészi elnöke Budapesten az egyház zsinati tanácsának ülésén.
2007-12-07: Elhalálozás - x:

Elhalálozás

Köszönetnyilvánítás
Köszönjük mindazoknak, akik az aldobolyi id. MAKAI GYÖRGY temetésén részt vettek, a nehéz percekben mellettünk álltak, és bánatunkban osztoztak.
A gyászoló család
7249776