Mi, hol, mikor

2007. december 7., péntek, Mi, hol, mikor?
Zene

* A VII. Háromszék Nemzetközi Kamarakórus Fesztivál mai programja a sepsiszentgyörgyi evangélikus templomban: 18 órától a székelyudvarhelyi Musica Sacra, a kovásznai Pastorala, a kézdivásárhelyi Cantus, a brassói Jugendbachchor, a miskolci Bartók Kórus, a sepsiszentgyörgyi Pro Musica, a Snaps Vocal Band, a Laudate és a Vox Humana lép fel.

Holnap: a 10.30 órai szentmise után a belvárosi Szent József-plébániatemplomban a miskolci Bartók Kórus, 18 órától a Gyöngyvirág utcai református templomban a kolozsvári Schola Gregoriana Monostoriensis, 19.30 órától újra a Szent József-plébániatemplomban a brassói Transilvania Egyetem zenekara, kórusa és szólistái koncerteznek.

* Az Árkosi Művelődési Központban ma 18 órától a Marin és Ştefan Cazacu csellókettős lép fel, zongorán kísér Steluţa Radu. Az előadásra a sepsiszentgyörgyi színház elől 17.30 órakor autóbusz indul. Mind az utazás, mind a belépés díjtalan.

Színház

* A sepsiszentgyörgyi M Stúdió ma 19 órától a kultúrpalota Lajtha László Stúdió­termében megtartja a múlt pénteken betegség miatt elmaradt bemutatóját. A látogató című mozgásszínházi produkció Lengyel Menyhért A csodálatos mandarin című műve alapján készült. Rendező: Gyöngyösi Tamás.

* Botka László és Veress László sepsiszentgyörgyi színművész vasárnap 19 órától az uzoni művelődési házban bemutatja a Kabaré a javából című előadását, amely válogatás a százéves magyar kabaré közkedvelt tréfáiból. Az előadás szervezője az uzoni Jókai Mór Közművelődési Egyesület, jegyek elővételben Kőmíves Istvánnál kaphatók.

Tánc

A sepsiszentgyörgyi városi művelődési ház Fenyőcske néptánccsoportja, Sipos Veres Katalin és Benkő Júlia nóta- és népdalénekes holnap 19.30 órától a kőröspataki kultúrházban lép fel. Koreográfus: Rápolti István, zenekarvezető: Molnár Gábor.

Kiállítás

A sepsiszentgyörgyi Mohos fotóklub jubileumi tárlata nyílik meg ma 18 órakor a Gyárfás Jenő Képtárban. A Nullpont című kiállításon a húszéves fotóklub tizenkét alkotója mutatkozik be régi és új munkáival.

Tisztújítás

Az RMDSZ baróti szervezetének választmánya december 14-én, pénteken 17 órától, illetve határozatképtelenség esetén 18 órától beszámoló és tisztújító közgyűlést tart a helyi művelődési ház kistermében. Az elnöki, illetve a választmányi tagsági tisztségre pályázók a szervezet székhelyén (a bányairoda földszintjén, telefon: 0267/378 488) igényelhetnek űrlapokat munkanapokon 9—15 óráig. Jelentkezési határidő: december 10., hétfő 15 óra.

Kistérségi kulturális napok

A holnapi program: 10 órától vetítés a Berecki Művelődési Központ fennállásának 10. évfordulója alkalmából. Vasárnap 11.30 órától ugyanott Illyés Kinga-emlékműsor. Hétfőn 17 órától találkozó lapunk munkatársaival.

Szombaton megyei bajnokság

Emlékeztetjük az asztalitenisz híveit, hogy december 8-án 10 órai kezdéssel rendezik meg a kézdivásárhelyi KSE-teremben a megyei egyéni asztaliteniszbajnokságot. Részt vehetnek a nem leigazolt gyerek, ifjúsági, felnőtt és veterán versenyzők. Nevezni a helyszínen lehet 9 órától.

Secuiana Rali

December 8-án rendezik meg a Secuiana Ralit. A verseny helyszíne: Kovászna város és környéke. A verseny össztávja 127,4 km, amiből 57 km különpróba. A útvonal: Kovászna—Kommandó és Kommandó—Papolc, mindkét szakaszt háromszor kell teljesíteni. Csütörtök reggelig már 31 versenyző jelezte részvételi szándékát, közöttük egy hölgy pilóta és egy magyarországi csapat is. Szombaton 9 és 16 óra között a Kovászna—Kommandó és Kommandó—Papolc útszakaszokat lezárják a nagyközönség előtt. További információkért látogassák meg a www.autocrono.ro vagy a www.autorally.ro honlapot (az utóbbi élőben közvetíti majd a versenyt).

Tévésportműsor a hétvégére

Péntek: Telesport: Labdarúgás/Olasz Kupa, Empoli—Juventus — 16 óra; férfi kosárlabda/országos bajnokság, Rapid—Temesvári Elba; sport.ro: férfi kézilabda/Nemzeti Liga, Székelyudvarhely—Steaua — 14.30 óra (felvételről); Sportklub: férfi kosárlabda/Euroliga, Panathinaikos—Real Madrid — 6 óra; labdarúgás/Hollandia, Ajax—Nac Breda — 8 óra; Ligue 1, Le Mans—Nancy — 11.45 óra; Bundesliga, Dortmund—Bielefeld — 21.30 óra; Eurosport: Labdarúgás/Bajnokok Ligája, Shaktar Donyeck—Benfica — 10.30 óra; Curling/Európa-bajnokság — 15.45 óra; alpesi síelés/Világkupa, női lesiklás — 19 óra.

Szombat: Telesport: férfi kosárlabda/országos bajnokság, Medgyes—Piteşti — 18 óra; sport.ro: Rögbi/Challenge Cup, Bukarest—Montauban — 13 óra; Sportklub: labdarúgás/Ligue 1, Marseille—Monaco — 18.30 óra; Hollandia, Willem II.—Ajax — 20.30 óra; Eurosport: alpesi síelés/Világkupa, női szuper-G — 19 óra; RTV2: női kézilabda/világbajnokság, Spanyolország—Románia — 19.25 óra.

Vasárnap: sport.ro: férfi kézilabda/Nemzeti Liga, Steaua—Bákó — 11 óra; Dinamo—Resicabánya — 12.30 óra; Suceava—Konstanca — 14 óra; ökölvívás/címvédő mérkőzés, Mayweather—Hatton — 19.30 (felvételről); Sportklub: labdarúgás/Hollandia, Venlo—Feyenoord — 13.30 óra; Ligue 1, Auxerre—PSG — 22.00 óra; Eurosport: alpesi síelés/Világkupa, női szlalom — 20.30 óra; RTV2: női kézilabda/világbajnokság, Magyarország—Románia — 17.25 óra.

Az I. liga 18. fordulójának mérkőzései: szombat: UTA—FC Vaslui (Telesport, 13 óra), Farul—Craiova (Naţional TV, 17.15 óra), Dinamo—Buzău (Antena1, 20 óra); vasárnap: Urziceni—Beszterce (RTV1, 13 óra), Pandurii—Kolozsvári U (Telesport, 13 óra), Jászvásári Poli—Temesvári Poli (Telesport, 15.30 óra), Rapid—Mioveni (Naţional TV, 16.45 óra), Piatra Neamţ—Steaua (Kanal D, 19 óra), Kolozsvári CFR—Galac (Kanal D, 21 óra). (tibodi)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2416
szavazógép
2007-12-06: Világfigyelő - Mózes László:

Külföldi hírek

Ki kell állni a határon túli magyarokért
Nem szabad hagyni, hogy a határon túli magyarok elszigetelődjenek a magyarországiaktól ― erről a kettős állampolgárságról szóló népszavazás harmadik évfordulóján beszélt Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház (MRE) zsinatának lelkészi elnöke Budapesten az egyház zsinati tanácsának ülésén.
2007-12-07: Elhalálozás - x:

Elhalálozás

Köszönetnyilvánítás
Köszönjük mindazoknak, akik az aldobolyi id. MAKAI GYÖRGY temetésén részt vettek, a nehéz percekben mellettünk álltak, és bánatunkban osztoztak.
A gyászoló család
7249776