Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Új diáktanács

2012. november 10., szombat, Kovakő - diákmelléklet

Más iskolákhoz hasonlóan októberben a Székely Mikó Kollégium­ban is lezajlott a diákok érdekkép­viseletének megválasztása. Ezzel együtt a diákság képviselői egy sor, az iskolai élet javítását célzó intézkedésről is döntöttek.

Miután a leköszönő elnökség beszélt a múlt évben elért eredményekről, az iskola nevelési felelőse az idei tanévben sorra kerülő rendezvényről, valamint a diáktanács feladatairól és szerepéről szólt. Az ezt követő szavazáson az elnökséget vállaló csapatot – Dancs Réka elnöknek, Dragomir Annamária alelnöknek, míg Kádár Etele titkárnak jelentkezett – a diákság képviselői egyöntetűen megszavazták. Az ülés vezető­je bejelentette a sulirádió indulását, amelyet Kopacz Hanna X. osztályos tanuló mutatott be a résztvevőknek.
A továbbiakban az iskola diáklapjának (Kavarkád) a diáktanáccsal való szorosabb együttműködéséről, valamint a új diáktanács idei terveiről beszélgettek.
A Mikó DT-seivel, rádiósaival és újságíróival együtt remélem, hogy e kezdeményezések által a diákok nemcsak mint kötelező és többé-kevésbé kellemetlen dologra, hanem mint kikapcsolódást is biztosító, életteli intézményre fognak az iskolára tekinteni.

Mester Nagy Levente

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1143
szavazógép
2012-11-10: Kovakő - diákmelléklet - :

Megéri benevezni a vetélkedőre

Az I. Városi Gólyabál győztese Csortán Franciska és Sütő Ákos, a Mikes Kelemen-iskola tanulója volt. Őket faggattam érzéseikről, véleményükről.
 
2012-11-10: Kovakő - diákmelléklet - :

Családtörténeti időutazás

Mint arról lapunkban beszámoltunk, hét tehetséges háromszéki fiatal munkáját díjazták szeptember végén a miklósvári Kálnoky-kastélyban a gróf Kálnoky Borisz által meghirdetett családtörténeti esszépályázat értékelésekor. Az alábbiakban a beérkezett esszékből, Makkai Fanni és Szász-Kovács Réka dolgozatából közlünk részleteket.