Újabb Gyurcsányiáda

2007. június 16., szombat, Világfigyelő
A csütörtöki parlamenti vitanapon az újabb Gyurcsány-szereplés minden eddigi ,,teljesítményét" felülmúlta. Az őszödi beszédének egyesztendős ,,születésnapján" a miniszterelnök — visszamenő hatállyal — önnönmagát cenzúrázta, s a zártkörű frakcióülésen elmondott hírhedett beszédét teljesen újraírva adta elő az Országházban.

Sokat látott és hallott a patinás épület gyűlésterme, felemelőt is, szégyenteljeset is, de ilyen cinikus szélhámosságot még sohasem.

Nem az a baj, hogy ezúttal kihagyta elhíresült beszédéből a trágárságokat, Magyarországot most nem nevezte ,,kurva" országnak, nem ,,kúrtak el" semmit, ,,böszmeséget" sem követtek el, nem, nem ez a baj...

A baj az, hogy önnön lényeges kijelentéseit másította meg, s már nem két év szocialista hazudozásairól, kormányképtelenségről beszélt, hanem a rendszerváltás utáni összes kormány bűneiről, hibáiról, hazudozásairól. Saját hazudozását, beismerő vallomását felülírta, s a mai Magyarország minden bajáért végső soron magát a rendszerváltást teszi felelőssé, s önmagát Új Messiásként ünnepeltetné, aki ,,belehúz", a dolgok sűrűjébe vág, s olyan reformmenetelést visz végbe, hogy fölvirul és fölvirágzik attól az anyaország.

Személyiségzavaró, már zavarba ejtő és pszichiátriai kivizsgálást igényelne. Nem én mondom ezt, hanem magyarországi szakértők, medikusok és közgazdászok, mert — mint a Bánk bán nagyáriájában — mind a miniszterelnök személyiségzavara, mind pedig az ország gazdasági-pénzügyi-politikai állapota ,,orvosra vár".

Ez az orvos pedig aligha lehet ő maga, mert a baj, a nyavalya megteremtője és szenvedője nem lehet önnön vajákos kuruzslója.

Gyurcsány Ferenc nem nagyon ismer határt az öntömjénezésben, a cinizmusban, az ,,én kormányomról", a ,,ti emberetekről" beszél, ámbátor már nem is olyan biztos, hogy ez a kormány az ő kormánya (az SZDSZ-es farok újra csóválja a szocialista kormányebet!), s ő az összes szocialista fölkent, vitathatatlan vezére lenne továbbra is. Az őszödi beszéddel beijesztett, cinkosokká tett szocialista honatyák csütörtökön mintha kevésbé lelkesedtek volna főnökükért, mint máskor. Csak az ,,erős mag" tapsikolt és örvendezett legújabb ,,bravúrja" láttán és hallatán.

A szomorú tény az, hogy Magyarországot, melyet hat-hét évvel ezelőtt még a volt szocialista táborból kivált országok éltanulójának tartottak, mára — mind a demokrácia, mind gazdasága állapotát tekintve — kullogónak és leszólhatónak tartják világszerte.

S ezen már nem lehet ronda beszédek utólagos kozmetikázásával segíteni. Még akkor sem, ha elcsapja ,,magánkormányának" néhány dilettáns, kompromittált miniszterét.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2630
szavazógép
2007-06-16: Világfigyelő - x:

Gyurcsány kozmetikázta kormányát

Gyurcsány Ferenc magyar miniszterelnök tegnap bejelentette a kormány átalakítását.
2007-06-16: Világfigyelő - Bogdán László:

Felszámolt magyar kisebbségek

Hihetetlenül kemény szavakkal bírálta Kaltenbach Jenő, leköszönő kisebbségi ombudsman a magyar hatóságokat, indokolva, hogy miért nem látja értelmét a maradásnak.