Adj, király, katonát Nagyborosnyón

2013. február 9., szombat, Kovakő - diákmelléklet

Háromszéken újra megszervezik az Adj, király, katonát! országos vetélkedőt, mégpedig több helyszínen: Cserná­tonban, Nagybaconban, Nagyborosnyón, Vargyason, Ko­vásznán, Kézdivásárhelyen és Sepsiszentgyörgyön.

A regionális verseny 2013 elején zajlik, s többféle módon teszi próbára a jelentkezőket. A nagyborosnyói Bartha Károly Gimnáziumban február 19-én tartja a Zöld Nap Egyesület a rendezvényt. A nagyborosnyói fordulón a zsűri tagjai: Hegyeli Attila, Gábor Gabriella és Mezei Iringó pedagógus.
A Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) által kezdeményezett, idén hetedik alkalommal megszervezett, Adj, király, katonát! vetélkedő célja a családközpontú életszemlélet közvetítése, és a gyermek szerepének hangsúlyozása a családon, társadalmon belül. Országos szinten már több mint 3600 résztvevő kapcsolódott be a programba. A verseny a IV–VIII. osztályos tanulóknak szól, hiszen ez a korosztály (10–15 évesek) jelenti azt a réteget, amely a kamaszkor küszöbén még alakítható élet- és világszemléletet feltételez. Idén Erdély hatvan településén tartják a helyi szakasz vetélkedőit.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 692
szavazógép
2013-02-09: Kovakő - diákmelléklet - :

Nyílt gyűlés az EMI-nél

Talán ritka az olyan sepsiszentgyörgyi fiatal, aki ne hallott volna az Erdélyi Magyar Ifjakról. Néhányan csak hallomásból ismerik, mások eljárnak a rendezvényeire, de akadnak olyanok is, akik kiadványait olvasgatják, például a Kavicsot, vagy éppen a szervezet rádióműsorát hallgatják, a Mandulát.
2013-02-09: Kovakő - diákmelléklet - :

Íródeák – irodalmi pályázat

A pályázatra bármilyen műfajban lehet nevezni, fontos, hogy a jelentkező csakis és kizárólag saját szellemi tulajdonát képező művet küldjön be. A helyesírás fontos, a csúnya, trágár szavak és kifejezések kerülendők.