SepsiszentgyörgyJárműmentes központot terveznek

2007. június 18., hétfő, Közélet

Szakemberek bevonásával a sepsiszentgyörgyi történelmi városközpont járműforgalom-mentesítésének tervén dolgozik a városháza — közölte Albert Álmos polgármester.

Az elképzelés szerint a városközpontba vezető utcákat alakítanák át parkolónak, ezeken egy sávon közlekednének az autók. A terv lényege a parkolási gondok felszámolása. Sepsiszentgyörgyön ugyanis mintegy 18 000 gépjárművet tartanak nyilván, emellett még pár száz lízingelt, tehát egyelőre más megyei rendszámú autó is közlekedik, városszerte pedig a kiképezett parkolóhelyek száma nem haladja meg a kétezret. Közismert, hétköznap délelőtt a városközpontban minden tenyérnyi helyet parkoló autók foglalnak el, a gyalogos- és gépkocsiforgalmat is nehezítve, délután viszont a lakónegyedek túlzsúfoltak. Utóbbi gondon a városvezetés lakónegyedi parkolók kiépítésével enyhít, a központi káosz megszüntetését pedig a forgalmi rend átszervezésével szándékszanak megoldani.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 783
szavazógép
2007-06-18: Máról holnapra - Magyari Lajos:

Sötét évfordulók

Románia ,,posztforradalmi" korszakának két eseménysorozata határozta meg valós balkáni arculatát: az első a márciusi magyarellenes pogrom volt, a másik az a sorozatos bányászjárás, mely teljesen lejáratta az ország presztízsét, s időről időre polgárháborús állapotokat teremtett.
2007-06-18: Közélet - Farkas Réka:

Jó vagy rossz a vadászati törvény módosítása?

Az RMDSZ sikerként, az MPSZ kudarcként értékeli a vadászati törvény módosítását.