KereskedelemfejlesztésTerületi irodát nyitnak

2007. június 18., hétfő, Közélet

Winkler Gyula külkereskedelmi államtitkár és Imre István, a Román Kereskedelemfejlesztési Központ vezérigazgatójának jelenlétében ma nyitja meg kapuit az intézmény területi irodája. A sepsiszentgyörgyi inkubátorházban berendezett központ Románia uniós tagsága folytán adódó kereskedelmi lehetőségeit, illetve azok kihasználását hivatott megjeleníteni.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 754
szavazógép
2007-06-18: Közélet - Váry O. Péter:

Nagyobb erőbedobással (Földek, erdők, ingatlanok visszaszolgáltatása)

A minapi prefektusi megfeddésre reagálva, miszerint nagyon lassan halad Háromszéken a restitúciós törvények életbe ültetése, és ebben a helyi bizottságok a ludasak, Albert Álmos polgármester fontosnak tartotta közölni: bár vannak megoldatlan kérések, azért Sepsiszentgyörgyön összességében véve nem rossz az arány. A prefektusi intelemnek annyi hatása mégis lett, hogy a városháza nagyobb erőbedobással foglalkozik a vitás ügyek megoldásával.
2007-06-18: Közélet - Fekete Réka:

Mától képességvizsga

Kétezer-kétszáz idei VIII. osztályos és háromszáz korábbi végzős kezdi meg ma Háromszéken a továbbtanulást oly nagy mértékben befolyásoló képességvizsgát.