Mától képességvizsga

2007. június 18., hétfő, Közélet
Kétezer-kétszáz idei VIII. osztályos és háromszáz korábbi végzős kezdi meg ma Háromszéken a továbbtanulást oly nagy mértékben befolyásoló képességvizsgát.

A négy próba összesített eredménye ugyanis felét teszi ki a felvételi médiának, aminek másik fele az V—VIII. osztályos általánosból ered. És mert a képességvizsga ugyanabban az esztendőben megismételhetetlen, eredményes vizsga nélkül pedig nem lehet középiskolába iratkozni, csak szakiskolába, a tét mindenki számára egyformán nagy, a közel ezernyolcszáz magyar diáknak ráadásul a román anyanyelvű tanulókéval azonos követelményeknek is meg kell felelniük két román nyelvű vizsgatárgyból.

Sepsiszentgyörgyön négy, Kézdivá­sárhelyen két, Kovásznán, Baróton és Bodzafordulón egy-egy vizsgáztatóközpontban írják a négy írásbelit, a dolgozatokat három javítóközpontban értékelik ki. Ma román nyelv és irodalomból, holnap magyar nyelv és irodalomból, szerdán matematikából és csütörtökön a diákok választása szerint Románia földrajza, illetve a románok története tárgyból vizsgáznak.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 269
szavazógép
2007-06-18: Közélet - Ferencz Csaba:

Területi irodát nyitnak (Kereskedelemfejlesztés)

Winkler Gyula külkereskedelmi államtitkár és Imre István, a Román Kereskedelemfejlesztési Központ vezérigazgatójának jelenlétében ma nyitja meg kapuit az intézmény területi irodája. A sepsiszentgyörgyi inkubátorházban berendezett központ Románia uniós tagsága folytán adódó kereskedelmi lehetőségeit, illetve azok kihasználását hivatott megjeleníteni.
2007-06-18: Közélet - Ferencz Csaba:

Kezdődik a tömbházfelújítás (Sepsiszentgyörgy)

Minden dokumentáció készen áll, a hét elején a tenderfüzet is elkészül, és a kivitelező kiválasztására kiírhatják a versenytárgyalást — számolt be a sepsiszentgyörgyi Barátság sétány tulajdonosi társaság adminisztrátora a nagyszabású tömbházfelújítási terv legfrissebb híreiről.