SepsiszentgyörgyKezdődik a tömbházfelújítás

2007. június 18., hétfő, Közélet
Minden dokumentáció készen áll, a hét elején a tenderfüzet is elkészül, és a kivitelező kiválasztására kiírhatják a versenytárgyalást — számolt be a sepsiszentgyörgyi Barátság sétány tulajdonosi társaság adminisztrátora a nagyszabású tömbházfelújítási terv legfrissebb híreiről.

Dulányi Enikő szerint július közepére végre a látványos munka — a tömbházak külső hőszigetelésének előkészítése — is megkezdődhet, a rengeteg bürokráciával járó szakasz lezárult. Az adminisztrátor azt sem rejti véka alá, hogy a lakók türelmetlenek, ám úgy véli, ha az ötlet megszületésétől mostanáig öt évet tudtak várni, az utolsó száz méteren nem kellene elfogynia a türelmüknek. Mint ismeretes, Háromszéken egyedüli tulajdonosi társulásként a Barátság sétány lakói állami és önkormányzati támogatás mellett újítanak fel 410 tömbházlakást, a beruházás összértéke mintegy 22 milliárd régi lejre rúg.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1809
szavazógép
2007-06-18: Közélet - Fekete Réka:

Mától képességvizsga

Kétezer-kétszáz idei VIII. osztályos és háromszáz korábbi végzős kezdi meg ma Háromszéken a továbbtanulást oly nagy mértékben befolyásoló képességvizsgát.
2007-06-18: Közélet - Ferencz Csaba:

Kitüntették a szavazóbiztosokat (Népszavazás)

Közel száz sepsiszentgyörgyi önkéntes szavazóbiztos vette át az unitárius templomban a Németh Katalin iparművész által az alkalomra készített kerámia emlékjelt, illetve egy, a székely rovásjeleket népszerűsítő díszplakátot a népszavazás lebonyolításában vállalt munkájáért.