NépszavazásKitüntették a szavazóbiztosokat

2007. június 18., hétfő, Közélet
Közel száz sepsiszentgyörgyi önkéntes szavazóbiztos vette át az unitárius templomban a Németh Katalin iparművész által az alkalomra készített kerámia emlékjelt, illetve egy, a székely rovásjeleket népszerűsítő díszplakátot a népszavazás lebonyolításában vállalt munkájáért.

A Székelyföldért feliratú, székely zászlót mintázó emlékjelt a sepsiszéki települések szervezőihez is eljuttatják. Az ünnepségen elhangzott: az eredményes sepsiszentgyörgyi népszavazás során közel 21 000 polgár mondott igent az autonómiára, a szavazóbiztosok munkája, akik házról házra járva kérték ki az emberek véleményét, azt is bebizonyította, hogy önerőből, kevés ráfordítással szép eredményt lehet felmutatni. Ugyanakkor a népszavazás lebonyolításában részt vevők azt is megélhették, hogy a közösségi cselekvésnek óriási ereje van, és tulajdonképpen ez az alapja a Székelyföld autonóm státusáért vívott küzdelemnek.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 314
szavazógép
2007-06-18: Közélet - Ferencz Csaba:

Kezdődik a tömbházfelújítás (Sepsiszentgyörgy)

Minden dokumentáció készen áll, a hét elején a tenderfüzet is elkészül, és a kivitelező kiválasztására kiírhatják a versenytárgyalást — számolt be a sepsiszentgyörgyi Barátság sétány tulajdonosi társaság adminisztrátora a nagyszabású tömbházfelújítási terv legfrissebb híreiről.
2007-06-18: Közélet - Szekeres Attila:

A hétvége hírei

Sütő Andrásra emlékeztek
Szombaton töltötte volna 80. évét Sütő András. Marosvásárhelyen az egykori Vörösmarty (ma Mărăşti) utcában lévő házon két napja már emléktábla jelzi, itt élt és alkotott csaknem negyven évig a Herder- és Kossuth-díjas író.