Pöfögés a máról és a holnapról

2013. április 11., csütörtök, Jegyzet

Nem tetszett sem a havas eső, sem a 30 lejes húsvéti bárányhús, de főleg az nem tetszett, hogy önjelölt, kereskedelmi tévén kikupálódott nyelvész- és történelemtudorok mindegyre megtanítanak származásomra, anyanyelvem eredetére.

Uszítanak butát buta ellen. Égetünk zászlót. Némelyek magyar szavakra vadásznak. Mi lehet mindezeknek az oka? Csak a butaság? Csak a politika? A hatalom? Vagy ezzel ködösíti el tehetetlenségét a hatalom, és amíg zászlót égetni hagy, addig nem vesszük észre, hogy két lehetőség áll előttünk: vagy éhen halunk, vagy áram és gáz nélkül maradunk. Mert semmi kilátás nincs már arra, hogy elég legyen a nyugdíj vagy a fizetés az élelemre is, a számlákra is. Vagy-vagy. Gyógyszerről már szó sem lehet...
Megnyitom a Facebook-oldalamat, és hirtelen szivárványként villan fel egy üzenet: Ne hagyd, hogy félrevezessenek! jelszó alatt két erős, fiatal kéz kapcsolódik össze, a két nemzet meg nem perzselt, meg nem tépett zászlajába „öltözve”. Van remény, lehet remény? Ha nem hagyjuk magunkat a nemzetiszocialisták által félrevezetni, akkor nem kell többé zászlót égetni, tépni, szavakat elnyelni? Hiszen a fiatalok, az ország jelene és jövője is ezt diktálják. Nem érdekli a kommunista 45 év tanításaihoz rögeszmésen ragaszkodó kivénhedteket a fiatalok véleménye?
Kerekes Mária

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1739
szavazógép
2013-04-11: Jegyzet - Simó Erzsébet:

Földeladási dilemmák

Bár Romániában csak 2014. január el­sején jár le a külföldiek hétéves fölvásárlási moratóriuma,    bizonyára az egész országban – és Székelyföldön ugyanvalóst – nap mint nap kijátsszák a törvényt, földparcellák százai kerülnek idegen tulajdonba.
2013-04-11: Jegyzet - B. Kovács András:

Üres mindkét kezünk

Nicolae Văcăroiu volt miniszterelnök, a számvevőszék elnöke talán nem is tudja, mennyire rossz bizonyítványt állított ki a román politikai elitről, amikor a minap kijelentette, hogy a hazai állami vállalatok magánosítása 80 százalékban kudarcosnak nevezhető.