Nápolyi szemétválságA hadsereget vetették be

2008. január 8., kedd, Világfigyelő
Az olasz hadsereget vetették be tegnap a Nápoly környékén két hete tartó szemétválság felszámolására. A katonák buldózerekkel érkeztek a helyszínre, hogy összeszedjék a délolasz nagyvárosban és a környező Campania tartománybeli településeken december 21. óta felhalmozódott szemetet, miközben a helyi lakosok úttorlaszokkal akadályozták a rendőrök munkáját, akik régen bezárt szeméttárolókat akartak kinyitni.

Rosa Russo nápolyi polgármester Arturo Parisi védelmi miniszterrel folytatott tegnap délelőtti telefonbeszélgetése során előre minden felelősséget a hadseregre hárított, amennyiben zavargásokra kerülne sor — írta a La Repubblica római napilap on-line kiadása. A Nápoly környéki, rendszeresen ismétlődő szemétválság legalább tízéves múltra tekint vissza. A hatóságok szerint ezért a helyi bürokrácia épp annyira felelős, mint a szervezett bűnözés, amely remek üzletet látott meg a szemétszállításban. Az ügy fontosságára jellemző, hogy Romano Prodi olasz kormányfő tegnap rendkívüli tanácskozásra hívta illetékes minisztereit olyan stratégia kidolgozás céljából, amely egyszer s mindenkorra megoldja a problémát.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 435
szavazógép
2008-01-08: Világfigyelő - x:

Pakisztán nem enged külföldi erőket az ország területére

Pakisztán egyetlen országnak sem engedélyezi, hogy hadműveleteket hajtson végre területén — közölték iszlámábádi tisztségviselők, kijelentésükkel cáfolva a The New York Times korábbi értesülését, amely szerint az Egyesült Államok azt fontolgatja, felhatalmazást ad katonai erőinek, hogy Pakisztánban tevékenykedjenek.
2008-01-08: Világfigyelő - x:

Magyar Tükör

Társadalmi ellenállást hirdetett szombati budapesti tanácskozásán a Magyar Szociális Fórum-Szociális Kerekasztal az államfő által az országgyűlésnek visszaküldött új egészségbiztosítási törvény életbelépése ellen. Simó Endre, a Magyar Szociális Fórum elnöke elmondta: a tervek szerint február 11-ig ― a törvény ,,várható újraszavazásáig" ― népmozgalmat indítanak, amely azt jelenti, hogy szimpatizánsaik felkeresik parlamenti képviselőjüket, és szembesítik őket azzal, hogy az a törvény, amelyet először megszavaztak, nem azonos az emberek akaratával.