Virágok és dísznövények seregszemléje

2013. május 22., szerda, Környezetünk

Kézdivásárhely önkormányzata és a budapesti Assa Divi Kft.  május 23–26. között rendezi meg ötödik alkalommal a dísznövény-kiállítást és -vásárt a Molnár Józsiás parkban. Négy napon át várják azokat, akik szeretik a virágokat, vagy csak jó hétvégi programra vágynak.
 

  • A szerző archív felvétele
    A szerző archív felvétele

A Józsiás parkban helyi és külföldi termelők és kereskedők kínálják majd portékájukat, valamint kertészeti árucikkek vásárlására is lesz lehetőség. Az érdeklődők színes kínálatcsokorból válogathatnak idén is: a virágok mellett zöldségpalánták, kertészeti eszközök, natúr gyümölcstermékek, kézműves- termékek is lesznek.
Tegnap délelőtt Krébecz József, az Assa Divi Kft. ügyvezetője, Ménessy Kinga Kitty sajtóreferens és Török Barna, az Assa Divi Kft. helyi megbízottja a rendezvény programját ismertette. Kré­becz József elmondta: a kiállítást Magyar­országon több mint tíz évvel ezelőtt indította el, Székely­földön hat éve vannak jelen, Székelyudvar­helyen szervezték meg első rendezvényüket, majd Kézdi­vásárhely is bekapcsolódott. A rendezvény fő célja, hogy felhívják a figyelmet a dísznövények és a kertkultúra szeretetére – hangsúlyozta a társszervező, aki szerint Szé­kelyföldön a városvezetők támogatása erőteljesebb, mint az anyaországban. Török Barna elmondása szerint húsz növénytermesztő és kertibútor-készítő lesz jelen, zömé­ben erdélyiek, de kisebb számban magyarországiak is érkeznek. A rendezvénynek eddig három fontos eleme volt: a látványsátor, a mesekert és a Mesterek utcája, idéntől ez a borsarokkal bővül ki.
 Ménessy Kinga Kitty a kísérőprogramokat ismertette. A gyerekeknek a Józsiás park egyik részében a Bóbita Egyesület mesekertet rendez be, az egész napos foglalkozások valamilyen szinten kötődnek a növényekhez és a virágokhoz. A gyerekeknek lehetőségük lesz festeni, növényeket ápolni, és elültetnek ezer palántát is. A kulturális események főszereplői a helyi iskolák és óvodák, a Ta­nulók Klubja, valamint a Maassluis Nyugdíjasklub, esténként helyi zenekarok és énekesek szórakoztatják a közönséget. A kiállítást csütörtökön 17 órakor nyitják, majd péntektől vasárnapig 9 és 19 óra között lehet megtekinteni. A Józsiás parkot idén is lezárják, a rendezvényre a családos jegy egy napra 6 lej, a felnőtt jegy 3 lej, gyerekeknek 2 lej. A felnőttek a belépőért bort is kóstolhatnak.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 193
szavazógép
2013-05-22: Pénz, piac, vállalkozás - Ferencz Csaba:

Hírbörze

Csabai sörfesztivál és csülökparádé
Továbbra is várják a háromszéki jelentkezőket a június 13–16. közötti Csabai sörfesztiválra és csülökparádéra. Magyarország egyik legnagyobb gasztrokulturális rendezvénye négynapos fesztivál, több csemegével, különlegességgel is szolgál.
2013-05-22: Környezetünk - Demeter Virág Katalin:

Lakberendezési és kertészeti kiállítás nyílik

Házak, kertek tulajdonosait, saját otthont tervezőket, de az arról álmodozókat is várják hét végén a sepsiszentgyörgyi lakberendezési és kertészeti kiállításra, melyre eddig tizenöt megyeszékhelyi, kézdivásárhelyi és brassói szakcég jelezte részvételét.