Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Lakberendezési és kertészeti kiállítás nyílik

2013. május 22., szerda, Környezetünk

Házak, kertek tulajdonosait, saját otthont tervezőket, de az arról álmodozókat is várják hét végén a sepsiszentgyörgyi lakberendezési és kertészeti kiállításra, melyre eddig tizenöt megyeszékhelyi, kézdivásárhelyi és brassói szakcég jelezte részvételét.

A megyei kereskedelmi és iparkamara kezdeményezte, Házam, kertem kiállítás azon rendezvények sorába illeszkedik, melyek mindeddig hiányoztak a háromszéki piacról és a kamara életéből is – mondta Édler András elnök, aki ezzel is magyarázza, hogy a vállalkozók „nehezen harapnak rá”, nem érzik az ilyen eseményekben rejlő lehetőséget.
Május 25-én és 26-án a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében szolgáltatásaikkal, termékeikkel vehetnek részt a szakcégek, vállalkozások (jelentkezésre egyébként egész héten adott a lehetőség a kamara Olt utcai székhelyén – kerti bútort gyártó vállalkozó például mindeddig nem regisztrált), az érdeklődők pedig a házzal és azzal kapcsolatos igényeiket elégíthetik ki, egyebek mellett belső és külső tervezésről, kertépítésről, lakberendezésről is tájékozódhatnak. Bankok is jelezték, finanszírozási ajánlatukat népszerűsítenék, Édler szerint részvételükről a napokban tárgyalnak még. A látogatottságot növelendő, előadások teszik interaktívvá a kétnapos rendezvényt, tulajdonunk védelméről a rendőrség munkatársa, az energiahatékonyságról pedig fiatal építész tart előadást szombaton, majd kerttervezésről, valamint a fenntartható építészetről is tájékozódhatunk – ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Bodor Tünde megbízott szervező.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 258
szavazógép
2013-05-22: Környezetünk - Iochom István:

Virágok és dísznövények seregszemléje

Kézdivásárhely önkormányzata és a budapesti Assa Divi Kft.  május 23–26. között rendezi meg ötödik alkalommal a dísznövény-kiállítást és -vásárt a Molnár Józsiás parkban. Négy napon át várják azokat, akik szeretik a virágokat, vagy csak jó hétvégi programra vágynak.
 
2013-05-22: Környezetünk - Bokor Gábor:

Gombapárok

Ezzel a címmel tartott érdekes mikológiai előadást a Kónya Ádám Művelődési Házban Zágoni Imola, a László Kálmán Gombászegyesület alelnöke. Némely ehető és mérgező gombák közötti hasonlóságokra világított rá – az élőhely azonossága, a termőtest, a szín, alak, méret közötti hasonlóság miatt sokan tévesztik össze az ehető és mérgező gombákat, s ez akár tragédiához is vezethet – mondta a szakértő. Minden gombásznak tudnia kell, hogy az, amit leszedünk, s gombának nevezzük, tulajdonképpen a gomba termőteste, ami a spórák megjelenését teszi lehetővé – magyarázta.