Lakberendezési és kertészeti kiállítás nyílik

2013. május 22., szerda, Környezetünk

Házak, kertek tulajdonosait, saját otthont tervezőket, de az arról álmodozókat is várják hét végén a sepsiszentgyörgyi lakberendezési és kertészeti kiállításra, melyre eddig tizenöt megyeszékhelyi, kézdivásárhelyi és brassói szakcég jelezte részvételét.

A megyei kereskedelmi és iparkamara kezdeményezte, Házam, kertem kiállítás azon rendezvények sorába illeszkedik, melyek mindeddig hiányoztak a háromszéki piacról és a kamara életéből is – mondta Édler András elnök, aki ezzel is magyarázza, hogy a vállalkozók „nehezen harapnak rá”, nem érzik az ilyen eseményekben rejlő lehetőséget.
Május 25-én és 26-án a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében szolgáltatásaikkal, termékeikkel vehetnek részt a szakcégek, vállalkozások (jelentkezésre egyébként egész héten adott a lehetőség a kamara Olt utcai székhelyén – kerti bútort gyártó vállalkozó például mindeddig nem regisztrált), az érdeklődők pedig a házzal és azzal kapcsolatos igényeiket elégíthetik ki, egyebek mellett belső és külső tervezésről, kertépítésről, lakberendezésről is tájékozódhatnak. Bankok is jelezték, finanszírozási ajánlatukat népszerűsítenék, Édler szerint részvételükről a napokban tárgyalnak még. A látogatottságot növelendő, előadások teszik interaktívvá a kétnapos rendezvényt, tulajdonunk védelméről a rendőrség munkatársa, az energiahatékonyságról pedig fiatal építész tart előadást szombaton, majd kerttervezésről, valamint a fenntartható építészetről is tájékozódhatunk – ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Bodor Tünde megbízott szervező.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2040
szavazógép
2013-05-22: Környezetünk - Iochom István:

Virágok és dísznövények seregszemléje

Kézdivásárhely önkormányzata és a budapesti Assa Divi Kft.  május 23–26. között rendezi meg ötödik alkalommal a dísznövény-kiállítást és -vásárt a Molnár Józsiás parkban. Négy napon át várják azokat, akik szeretik a virágokat, vagy csak jó hétvégi programra vágynak.
 
2013-05-22: Környezetünk - Bokor Gábor:

Gombapárok

Ezzel a címmel tartott érdekes mikológiai előadást a Kónya Ádám Művelődési Házban Zágoni Imola, a László Kálmán Gombászegyesület alelnöke. Némely ehető és mérgező gombák közötti hasonlóságokra világított rá – az élőhely azonossága, a termőtest, a szín, alak, méret közötti hasonlóság miatt sokan tévesztik össze az ehető és mérgező gombákat, s ez akár tragédiához is vezethet – mondta a szakértő. Minden gombásznak tudnia kell, hogy az, amit leszedünk, s gombának nevezzük, tulajdonképpen a gomba termőteste, ami a spórák megjelenését teszi lehetővé – magyarázta.