Európa felé, a Kökényes utcán át...

2008. január 11., péntek, Nyílttér

A címben jelzett sepsiszentgyörgyi utcában épített közúti buktatókról már cikkezett lapunk, a városi tanács ülésein is többször szóba kerültek, de nem történik semmi ezek orvoslása érdekében.

Tavaly szeptemberben városunk vezetői azt ígérték, hogy eltüntetik ezeket az ,,autótörőket" a Jókai Mór—Kós Ká­roly—József Attila útkereszteződésben elfuserált, rosszul méretezett körforgalommal együtt... Nemrég arra járva meg sem lepődtem a városvezetés ,,szavahihetőségén"...

Nem szeretnék senkit sem vádolni, de elképzelni sem tudom, kik lakhatnak ebben a kis Kökényes utcában, hogy megengedhetik maguknak csak úgy, önhatalmúlag, hogy kaput szerelnek az utca végére, és önszántukból két jókora forgalomlassítót építenek. Mit nekünk európai normák, mit nekünk forgalmi szabályok, menjünk csak előre... hisz olyan szépen fejlődünk vissza az egykori mezőváros arculata felé.

A városvezetés ugyanis, valahányszor szóba kerül a Kökényes utca, azzal takarózik, hogy az emberek önkéntesen, engedély nélkül emelték fel az akadályokat, mert az áthaladó forgalom rongálja a házakat, s ezért állították ezt a minden emberi elképzelést felülmúló borzalmas építményt. Szabványos betontéglákat helyeztek el az út szélességében, és gondosan bebetonozták. Bármely kiskocsinak áthaladáskor széttörhet az olajteknője, sebességváltója, alváza, s nemcsak ennyi. Persze, nem létezik itt egyetlen előjelző tábla sem, a városvezetés szinte soha nem egyeztet a forgalmi rendőrséggel.

Hasonló tettekről ugyan hallottam már, de azokat valahol máshol, a Dâmboviţa partján rakták le. Itt, a Kárpátok között rólunk, a székelyekről az a hír járja-járta, hogy törvénytisztelő emberek vagyunk.

Önkéntelenül merül fel a kérdés: ebben a városban mindenki azt teszi, amit akar?

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 692
szavazógép
2008-01-11: Nyílttér - x:

Az utca hangja

SOÓS GYULA, Sepsiszentgyörgy. Ha idegen nyelvként tanítanák a románt, könnyebb lenne elsajátítani. Nekem is iskolás gyermekem van, s látom, hogy az angol jobban megy, mint az államnyelv, amit régebb elkezdett, és til-túl gyakorolni is több a lehetősége.
2008-01-11: Nyílttér - x:

Egyévi tagság után

Az EU-tagság elnyerésének évfordulója alkalmából néhány józanító gondolatot osztanék meg a nyilvánossággal. A sokat vitatott kérdést, hogy végül miképpen kerültünk be az unióba — világraszóló eredményeink és az európai kultúrát lepipáló műveltségünk miatt, vagy esetleg csak irgalomból —, nem az én dolgom eldönteni.