Koszovó függetlenségeElkerülhetetlen, de nem belülről jön

2008. január 12., szombat, Világfigyelő

Nem számít Koszovó függetlenségének egyoldalú kinyilvánítására a szlovén külügyminiszter. Az Európai Unió soros elnöki tisztségét betöltő Szlovénia külügyminisztere annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a közelmúltban elhangzott koszovói nyilatkozatok ellenére nem kerül sor a függetlenség egyoldalú kinyilvánítására, illetve nyilvános bejelentésére.

A miniszter úgy vélte, hogy ehelyett egy összehangolt politikai folyamat következik, amelyben reményei szerint minden érintett fél részt vesz. Dimitrij Rupel nem utalt arra, hogy mire alapozza ezt a meggyőződését, szavaiból azonban kitűnt, hogy az uniós elnökség nevében ebben reménykedik. Rupel kijelentette, hogy megnyugtató megoldás csak egy ilyen folyamat eredményeként jöhet létre. A külügyminiszter ugyanakkor közvetve elkerülhetetlennek nevezte Koszovó függetlenségét. A jelenleg még ENSZ-közigazgatás alatt álló tartomány majdani státusának elismerésével kapcsolatban viszont nem számít ,,százszázalékos egyetértésre" — hangoztatta Dimitrij Rupel.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 435
szavazógép
2008-01-12: Világfigyelő - x:

Átalakul a Duna TV kulturális magazinja

Későbbre kerül, és átalakul a Duna Televízió Kikötő című műsora, amely szerdán továbbra is a köztévé stúdiójából, hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken viszont külső helyszínekről jelentkezik.
2008-01-12: Világfigyelő - Magyari Lajos:

Kiáltó párhuzamok (Jegyzet)

Jan Slota, ez a nyilvánvalóan elmebeteg és egyéb lelki nyavalyákkal küzdő szlovák politikus-karikatúra újabb magyarellenes kijelentésekre és akciókra határozta el magát.