Erdély Ede az alkotmánybírósághoz fordult

2007. június 19., kedd, Közélet
Az alkotmánybírósághoz fordult Erdély Ede, a hírhedt felső-háromszéki üzletember, akinek nevéhez több vállalat, köztük a kézdivásárhelyi csavargyár tönkretétele fűződik.

Évekkel ezelőtt pert indított a bukaresti Tehnoinvest Rt. és mintegy kéttucatnyi kisebb-nagyobb kisemmizett részvényese, melyben a csavargyár vagyonának hűtlen kezelésével vádolt Erdélytől anyagi kártérítést követelnek. Erdély most alkotmányossági kifogásokat talált, Iochom István kisrészvényes, lapunk munkatársa szerint bizonyára újabb időhúzási szándékkal. Erdély a büntetőeljárási törvénykönyv két cikkelye, mégpedig a kártalanítással kapcsolatos passzusok ellen emelt kifogást. A tárgyalást június 26-ára tűzték ki, s amíg ítélet nem születik, a csavargyáriak kártérítési perét felfüggesztették.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 692
szavazógép
2007-06-19: Közélet - Iochom István:

Kökös határában lovasparadicsom épül

A szentkatolnai állami gazdaság, illetve a dálnoki ménes magánosítása, majd eladása után megyénkben a lovassport mélypontra jutott, azaz jutott volna, ha nem akadnak olyan lelkes, lószerető emberek, mint Bartha Róbert harminckilenc esztendős állattenyésztő mérnök, aki ezt továbbviszi, nem hagyja meghalni, tizenöt éve csak a lovaknak és a lovassportnak él.
2007-06-19: Közélet - Váry O. Péter:

Több pénz jut utcajavításra

A víz- és csatornahálózat-bővítési országos programnak köszönhetően felszabadul valamelyes pénzösszeg Sepsiszentgyörgy költségvetésében, ezt újabb utcajavításokra fordíthatja az önkormányzat.