Több pénz jut utcajavításra

2007. június 19., kedd, Közélet

A víz- és csatornahálózat-bővítési országos programnak köszönhetően felszabadul valamelyes pénzösszeg Sepsiszentgyörgy költségvetésében, ezt újabb utcajavításokra fordíthatja az önkormányzat.

A környezetvédelmi minisztérium által kezdeményezett program révén Sepsiszentgyörgyön három év alatt összesen 32 utcában végeznek javítást, illetve bővítést, erre a kormány 9,520 millió lejt juttatott. A városvezetés a programba belefoglalta a Csíki, Templom és Olt utcát is, itt a vízhálózat felújítását és csatornázását saját költségvetésből, pontosabban bankkölcsönből szándékozott finanszírozni az önkormányzat. Hogy az infrastrukturális munkálatokat már nem a városnak kell fizetnie, így hirtelenjében pénzforráshoz jutott az önkormányzat — ami nem is baj, hiszen a költségvetésben utcajavításra szánt idei összeg már elfogyott, az aszfaltozások, foltozások, járdarakások a megfelelő ütemben haladtak, elkészült a Cigaretta utca és összekötése a Iorgával, a Grigore Bălannak az Olt utca és a jelzőlámpák közötti szakasza, a Váradi József utca barompiaci része, a Sas utca, a Dália utcában javában haladnak párhuzamosan a Bălan—Dália sarkán készülő parkkal, és az Állomás negyedben a 42—51-es tömbházak mögötti utcában is munkához láttak. Előkészítés alatt a Váradi József utcának még egy szakasza és az Újvárossy-kert is, melyek korábban nem szerepeltek az útjavítási tervben, aszfaltozásuk a most felszabaduló költségvetési összegből valósulhat meg.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1449
szavazógép
2007-06-19: Közélet - Szekeres Attila:

Erdély Ede az alkotmánybírósághoz fordult

Az alkotmánybírósághoz fordult Erdély Ede, a hírhedt felső-háromszéki üzletember, akinek nevéhez több vállalat, köztük a kézdivásárhelyi csavargyár tönkretétele fűződik.
2007-06-19: Közélet - Ferencz Csaba:

Újabb fél év haladék (Élelmiszer-biztonság)

Mézstand a sepsiszentgyörgyi piacon
A juhsajtot és -túrót, valamint a mézet forgalmazó kistermelők újabb fél év haladékot kaptak: év végéig nem szükséges a speciális engedély, hogy a piacon megjelenjenek.