Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Élelmiszer-biztonságÚjabb fél év haladék

2007. június 19., kedd, Közélet

Mézstand a sepsiszentgyörgyi piacon

A juhsajtot és -túrót, valamint a mézet forgalmazó kistermelők újabb fél év haladékot kaptak: év végéig nem szükséges a speciális engedély, hogy a piacon megjelenjenek.

Eredetileg június végéig szólt a haladék, hogy az uniós normák által előírt élelmiszer-biztonsági kötelezettségek hiányában is forgalmazhassák termékeiket. Az újabb féléves haladékról hivatalos papír ugyan még nem érkezett a Kovászna megyei hatósághoz, ám dr. Mézes László, az élelmiszer-biztonsági szolgálat vezetője kérdésünkre elmondta, hogy korábban többször is javasolták az erre vonatkozó ellentmondásos, úgynevezett 301-es norma megváltoztatását. Hogy most ez történt-e, vagy a haladék határidejének módosítása, nem tudni, de azt mindenképpen készpénznek lehet venni, hogy az év végéig marad az eddigi gyakorlat.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2171
szavazógép
2007-06-19: Közélet - Váry O. Péter:

Több pénz jut utcajavításra

A víz- és csatornahálózat-bővítési országos programnak köszönhetően felszabadul valamelyes pénzösszeg Sepsiszentgyörgy költségvetésében, ezt újabb utcajavításokra fordíthatja az önkormányzat.
2007-06-19: Közélet - Fekete Réka:

Juttatások tanítóknak, óvónőknek

Egy megnyert perrel és a pedagógusok statútuma három cikkelyének módosításával a jelenleginél előnyösebb javadalmazást ért el a Tanügyiek Szabad Szakszervezete az óvónők és tanítók számára. Százötvennégy háromszéki pedagógus három évre visszamenőleg megkapja a közel 250 lejes elmaradást, és szeptembertől minden óvónő és tanító heti tizennyolc órás norma szerint kapja a bérét.