Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Élelmiszer-biztonságÚjabb fél év haladék

2007. június 19., kedd, Közélet

Mézstand a sepsiszentgyörgyi piacon

A juhsajtot és -túrót, valamint a mézet forgalmazó kistermelők újabb fél év haladékot kaptak: év végéig nem szükséges a speciális engedély, hogy a piacon megjelenjenek.

Eredetileg június végéig szólt a haladék, hogy az uniós normák által előírt élelmiszer-biztonsági kötelezettségek hiányában is forgalmazhassák termékeiket. Az újabb féléves haladékról hivatalos papír ugyan még nem érkezett a Kovászna megyei hatósághoz, ám dr. Mézes László, az élelmiszer-biztonsági szolgálat vezetője kérdésünkre elmondta, hogy korábban többször is javasolták az erre vonatkozó ellentmondásos, úgynevezett 301-es norma megváltoztatását. Hogy most ez történt-e, vagy a haladék határidejének módosítása, nem tudni, de azt mindenképpen készpénznek lehet venni, hogy az év végéig marad az eddigi gyakorlat.

Hozzászólások
Szavazás
Önk kire szavaz az elnökválasztás második fordulójában?
eredmények
szavazatok száma 296
szavazógép
2007-06-19: Közélet - Váry O. Péter:

Több pénz jut utcajavításra

A víz- és csatornahálózat-bővítési országos programnak köszönhetően felszabadul valamelyes pénzösszeg Sepsiszentgyörgy költségvetésében, ezt újabb utcajavításokra fordíthatja az önkormányzat.
2007-06-19: Közélet - Fekete Réka:

Juttatások tanítóknak, óvónőknek

Egy megnyert perrel és a pedagógusok statútuma három cikkelyének módosításával a jelenleginél előnyösebb javadalmazást ért el a Tanügyiek Szabad Szakszervezete az óvónők és tanítók számára. Százötvennégy háromszéki pedagógus három évre visszamenőleg megkapja a közel 250 lejes elmaradást, és szeptembertől minden óvónő és tanító heti tizennyolc órás norma szerint kapja a bérét.