Idei támogatások a Corvinustól

2008. január 16., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Mint ismeretes, az Új Kézfogás Közalapítvány 2007. március 31-i megszűnését követően a szervezet közhasznú feladatait a Corvinus Zrt. vállalta át, melynek többségi tulajdonosa a magyar miniszterelnöki hivatal.

A budapesti székhelyű intézmény idén pályázatot hirdetett a határon túli kis- és középvállalkozások hiteleihez kapcsolódó kamattámogatás elnyerésére. Kérelmet csak azok a vállalkozások nyújthatnak be, amelyek érvényes hitelszerződéssel vagy az adott hitelintézmény által a hitelkérelem befogadásáról szóló nyilatkozattal rendelkeznek. A kamattámogatás kizárólag egy éven túli, de öt évnél nem hosszabb futamidejű, maximum 100 millió forintos beruházási és fejlesztési hiteleknél vagy a termelőeszközök pénzügyi lízingjénél igényelhető, függetlenül attól, hogy a hitelt milyen devizanemben folyósították. A vissza nem térítendő támogatás mértéke, melynek összege az európai uniós tagországok esetében nem haladhatja meg a teljes kamatláb 50 százalékát, a 25 millió forint alatti hiteleknél maximum 4 százalékos, a 25—100 millió forintos hiteleknél pedig 2,8 százalékos.

A Corvinus Zrt. az európai uniós és a nemzeti gazdaságfejlesztési projektek elnyeréséhez szükséges az ún. önrész megteremtéséhez is támogatást biztosít. Ez a pályázati kiírásokban megjelölt önrésznek legfeljebb 50 százaléka, maximum 4 millió forint lehet. Ilyen támogatási kérelmet nemcsak kis- és középvállalkozások, hanem önkormányzatok, civil szervezetek, egyesületek és alapítványok is igényelhetnek.

A romániai, szlovákiai, ukrajnai, szerbiai, horvátországi és szlovéniai magyarlakta vidékeken lévő vállalkozásfejlesztési központok működésére ugyancsak igényelhető támogatás, a családi vállalkozásoknak pedig kamatmentes, két év futamidejű, maximum 1,5 millió forint összegű kölcsön is adható.

A támogatás alapjául szolgáló pályázati adatlapot a Vállalkozásfejlesztési Központoknál lehet beszerezni, vagy a Corvinus Zrt. www.corvinus.hu honlapjáról letölteni. (stop.hu)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4344
szavazógép
2008-01-16: Pénz, piac, vállalkozás - Czompó János:

Kétszemélyes könyvkiadó (Magánvállalkozás)

A sepsiszentgyörgyi Társ könyvkiadó és -forgalmazó kft. tulajdonosa Csikós Barnabás és felesége, Júlia. A kisvállalkozás 1996-ban létesült. Nincs saját üzlethelyiségük, a tömbházlakásukkal szomszédos lakrész a raktár és az ,,eladási pont".
2008-01-16: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Hírbörze

Osztrákok a biztosítási piacvezetők
Az osztrák Wienna Insurance Groupnak (WIG) sikerült megszereznie az Asirom biztosítótársaság részvényeinek 16,35 százalékát a decemberi nyilvános felvásárlási ajánlat keretében, ezzel része 66,33 százalékra emelkedett.