TollraforgóAmit nem szabad a népnek...

2013. augusztus 9., péntek, Nyílttér

Egyirányúsították Sepsiszentgyörgy néhány utcáját, köztük a Kőrösi Csoma Sándor névre kereszteltet is.

Annak a városközpont felé eső része kétirányú, magyarán: aki a Kossuth Lajos utcából fordul be, elmehet az első elágazásig. Ott vagy jobbra tart – ha belügyes –, és behajt a megyei rendőrség udvarára, amennyi­ben felemelik számára a sorompót, vagy pedig, a nép egyerű fiaként balra tart, a Martinovics Ignác utcába. Különben behajtani tilos tábla áll a kanyarban.
Igen ám, de alatta egy kiegészítő táblán az áll, hogy kivételt képez a Román Hírszerző Szolgálat. A minap tanúja voltam egy találkának. A Templom utca felől érkezett szabályosan két személygépko­csi. Egy sávon lehet ott közlekedni, hisz jobbra bicikliút, balra parkoló. Egy szemből jövő autó – amelyre vagy nem érvényes a tiltótábla, vagy csak figyelmetlen volt a vezetője –, behajtott a ka­nyarba, mint akinek szabad ezt. Kis híján összeütköztek.
Megértem, hogy a kanyarban a Román Hírszerző Szolgálat székhelye, de mi lenne, ha annak munkatársaira is pontosan azok a szabályok lennének érvényben, mint bármely egyszerű polgárra?!

Hozzászólások
Szavazás
Ön beoltatta-e magát koronavírus ellen?
eredmények
szavazatok száma 1789
szavazógép
2013-08-09: Nyílttér - Puskás Attila:

A házigombákról pontosabban (Visszajelzés)

Olvasva Szekeres Attila interjúját Gál Tihamér vállalkozóval (Gombás házak orvosa, Háromszék, július 7.), szükségesnek tartom az írásban foglaltakat itt-ott kiegészíteni, pontosítani, máshol pedig határozottan vitatni a kijelentés helyességét, szakszerűségét – biológusként, nem pedig vállalkozóként (így az épületek gombátlanításának pénzügyi oldala nem befolyásolhat).
2013-08-09: Nyílttér - Fekete Réka:

Svájci fiatalok fűnyíróval

Mosogattak, szőnyeget ráztak, füvet nyírtak, forrást tisztítottak a Hatod aljában, és hazamentek azzal az élménnyel, hogy Háromszéken olyan nyitottak az emberek, amit otthon soha nem tapasztaltak. A sepsiszentgyörgyi Diakónia Keresztyén Alapítvány (DKA) szervezésében tizenéves svájci fiatalok töltöttek néhány napot közmunkával Sepsiszentgyörgy környéki falvakban, a két évvel ezelőtt indított udvar- és kertszépítő programnak ez volt a harmadik állomása.