Svájci fiatalok fűnyíróval

2013. augusztus 9., péntek, Nyílttér

Mosogattak, szőnyeget ráztak, füvet nyírtak, forrást tisztítottak a Hatod aljában, és hazamentek azzal az élménnyel, hogy Háromszéken olyan nyitottak az emberek, amit otthon soha nem tapasztaltak. A sepsiszentgyörgyi Diakónia Keresztyén Alapítvány (DKA) szervezésében tizenéves svájci fiatalok töltöttek néhány napot közmunkával Sepsiszentgyörgy környéki falvakban, a két évvel ezelőtt indított udvar- és kertszépítő programnak ez volt a harmadik állomása.
 

A tizenöt-tizenhat éves svájci diákok Gidófalván, Étfalván, Angyaloson és Fo­toson végeztek házimunkákat egy-egy családnál, és mindenütt azt tapasztalták, az idős emberek szívesen mesélnek életükről, ne­héz­ségeikről, örö­meik­ről.
Tóth Anna, a szervező alapítvány otthoni betegápoló szolgálatának veze­tője lapunknak elmondta: az érintett családok gondozott­jaik közül valók, akik rövid ismerkedés után a svájci fiatalokat a lakásukba is befogadták, félretették szégyenér­zetüket, és azt is megengedték, hogy a függönyt, a sző­nyeget kirázzák, olyan munkát végezzenek el, amire ők már nem képesek.
A kinti munkákhoz a tavalyi kertszépítő program szerszámait használták, mert idén csak 700 lejes támogatást kaptak a Com­munitas Alapítványtól, a Bethlen Gábor Alaptól pedig semmit – közölte Tóth Anna, aki szerint – köszönhetően Gáspár-Babos Etele illyefalvi lelkipásztornak és az illyefalvi IKE-seknek, akik délutánonként, esténként együtt voltak a „vendégmunkásokkal” – így is teljesre sikeredett a svájci fiatalok háromszéki tartózkodása.

Hozzászólások
Szavazás
Ön beoltatta-e magát koronavírus ellen?
eredmények
szavazatok száma 1788
szavazógép
2013-08-09: Nyílttér - Szekeres Attila:

Amit nem szabad a népnek... (Tollraforgó)

Egyirányúsították Sepsiszentgyörgy néhány utcáját, köztük a Kőrösi Csoma Sándor névre kereszteltet is.
2013-08-09: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Székölykök, 2013
Katrosában ma kezdődik a családi hétvége a Whokiqui és a Next Egyesület szervezésében. A mai program: 14–18 óráig csapatos gyermekjátékok, 20 órakor Esti mese Szabadi Emőkével, közben kóstolgató a Vinstore boraiból a Huhuu szülőmegőrzőjében,