1937. január 3.—1993. február 7.Gazdáné Olosz Ella emlékére

2008. január 19., szombat, Kultúra

Az Ady Endre-versből ismert Halál lovai olykor holdvilágos éjjeleken váratlanul megjelennek valaki előtt üres nyereggel. A keresett személy elsápad, tudja, hogy mennie kell. A Halál lovai elvágtattak Ella nénivel, mindnyájunk bánatára...

Az idő távlatából zaklatottan, de visszacsengenek szavai, gondolatai: ,,Szeretem a teljesen egyszínű, natúr színekben készült, de különböző szövési technikákat vegyítő munkákat, amelyek a fény-árnyék hatás mellett, a felületek durvább vagy simább volta miatt mélységérzetet is keltenek, tehát a harmadik dimenzióhoz közelítenek. A szőnyeg olyan alkotás, amely a művész érzelmein túlmenően az anyagnak és a technikának a sugallatait is képes átadni a nézőknek."

Megszívlelendő, amit a jövendő tanárok lelkére kötött: tanítványainkkal azon a tárgyon és anyagon keresztül közlekedünk lelkileg, amelyet meg akarunk ismertetni velük, amelyre meg akarjuk tanítani őket. Ha az magunkat nem hevít át, tanítványainkat sem fogja.

Tóth Mónika

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1503
szavazógép
2008-01-19: Kultúra - Sylvester Lajos:

A székely őrnagy szülőföldjén (Újabb kalauz)

A régi községháza. Az 1700-as években épült a római vár anyagából a templommal és a paplakkal együtt. A cserép is a várról került. Az ablakok kiégtek az 1842-es tűz alkalmával. Azután Gábor Áron és Pénzes Gábor ükapám új ablakokat készített. (Khell Ödön dokumentumfotója)
Bereck, jelen esetben a Gábor Áron Kulturális Alapítvány újabb helyismereti kiadvánnyal rukkolt elő, címe: A székely őrnagy szülőföldjén.
2008-01-19: Kultúra - Iochom István:

Kettős könyvbemutató Szentkatolnán

Jakab Jolán és Borcsa János
Csütörtökön este a szentkatolnai művelődési otthon klubtermében a magyar kultúra napja jegyében és annak tiszteletére kettős könyvbemutatóra került sor.