E-mail múzeum a British Libraryben

2007. június 20., szerda, Magazin
A londoni British Library létrehozza az e-mailek archívumát, amely a 21. századról ad képet az utókor számára.

A világban írott anyagokról kópiát őriz a híres könyvtár: kéziratokat, térképeket, újságokat, folyóiratokat, könyveket. Százötvenmillió dokumentum fekszik archívumaiban, és ez a szám évente hárommillióval növekszik. De ha egy gondolatot nem papírra vetnek, hanem csak a digitális világban létezik, hogyan lehet megőrizni? Az elektronikus postával, amely rövid idő alatt csaknem egyeduralkodóvá vált a kommunikációban, a napi több száz millió e-mail nyomtalanul eltűnik. A British Museum a probléma orvoslására létrehozza a világ első e-mail múzeumát — írta a La Repubblica olasz lap.

A szándék: összegyűjteni belőlük egymilliót, és különböző kategóriákba — szerelem, humor, hír, reklám — osztva megőrizni őket. Az E-Mail Britain képet ad a mai Angliáról, amely ugyanolyan hű tükör lesz, mint a régi, szokásos írásos üzenetek, és nagy érték lesz a jövő kutatói számára — állítják a szakemberek. Az archívum létrehozásában együttműködik a Microsoft is. A Brisith Library már felkérte a briteket, hogy küldjenek el számára kapott vagy küldött e-maileket. Olyanokat, amelyeknek nincs sértő tartalmuk, és nem tartalmaznak nevet, címet, személyes információt. Az első 24 órában már kapott néhány ezret, így néhány hónap alatt tekintélyes archívum jöhet létre. Híres emberek üzenetváltásait is várják, hogy a kiemelkedő imázs sokoldalú legyen.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4371
szavazógép
2007-06-20: Magazin - x:

Eddie Murphy apasági vizsgálaton

DNS-vizsgálattal folytatódott Eddie Murphy amerikai filmszínész és Melanie Brown, az egykori Spice Girls lánycsapat apasági vitája — jelentette a The Sun brit bulvárlap.
2007-06-20: Magazin - x:

Pavlov csótánya

A csótányok is tanulékonyak, nekik is van emlékezőképességük, mivel náluk is működik a pavlovi reflex — mutatták ki japán kutatók.