A rászorulókért

2013. szeptember 10., kedd, Múltidéző

A kovásznai városnapokat több ezren látogatták. Jó alkalom volt azok számára, akik adományok gyűjtésével segítenek rászoruló embertársaikon, hátrányos helyzetben lévő gyermekeken.
 

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A helyi Kiwanis Klub két sátrat is fel­állított. Egyikben a tizenöt fős tagság által készített kézművesmunkákat kínálták. A tárgyak elkészítéséhez maguk adták a nyersanyagot, a munkát a pákéi kultúrotthonban végezték. Se­gít­ségükre voltak a pákéi gyerekek, őket Bagoly An­tónia vonta be – mondta a szer­vezet vezetője, Lőrincz Anikó. A második sátorban hasz­nálaton kí­vüli ruhaneműket vittek vásárba. A rögtönzött tur­ká­lónak nagyobb si­kere volt, mint a sok munkával el­készített kéz­mű­vestermékeknek. Az adomány­gyűjtő doboz is nehezen telt. A klub támogatásának célközönsége a Boldog Apor Vilmos Gyerekotthon – mondta Lőrincz Anikó.
Nem messze a kézdivásárhelyi Szent­kereszty Stephanie Egyesület gyűjtött. Az általuk működtetett otthon fogyatékkal élő lakói által készített tárgyakat árultak, a sátor mögött ruhák, cipők között lehetett válogatni. Az egyesület visszatérő vendég a vásárban, a polgármesteri hivatal támogatását is élvezi. A külföldi vendégek, fellépők számára szánt ajándékcsomagokba a  Búzamag védett egységüktől vásárolt termékek kerültek. Fontos cél­juk, hogy gondozottjaikat a közösségi életben is elismerjék – mondta az egyesület vezetője, Bálint Olga.
A Magyar Polgári Párt helyi szer­vezete tanszereket gyűjtött nehéz hely­zetű gyerekek számára. Az ajándékozott és pénzbeli adományokból vá­sárolt tanfelszerelést iskolavezetők­kel egyeztetve osztják szét rászorulók kö­zött – mondta Ferencz Botond városi elnök. A gyűjtést szerdától péntekig folytat­ják a szervezet 1918. December 1. utcai székházában, a közjegyző mellett.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 656
szavazógép
2013-09-10: Múltidéző - Bokor Gábor:

A város képekben

A hagyomány folytatódik – a tavalyi nyitóesemény után idén is megszervezték a Kovászna, az én városom című fotóversenyt. Kopacz Levente ötletgazda úgy látja, a kiállítás színvonala magasabb, mint tavaly, és más helységekben élő amatőr fotósok is küldtek be pályamunkákat.
 
2013-09-10: Múltidéző - :

Őszi töltike a győztes

Huszonkét bogrács alatt egyszerre lobbant fel a tűz szombat délelőtt. A főzőversenyre nevezett csapatoknak hagyományos háromszéki ételeket kellett elkészíteniük, lehetőleg helyi hozzávalók felhasználásával. A hatodik kovásznai főzőversenyt a Sza­badtűzi Lovagrend Erdélyi Kapitánysága szer­vezte.